Aktual24 | Un judecător CCR a luat șpagă un milion de euro, afirmă un jurnalist TVR

Data:

spot_img

Un judecător CCR a luat șpagă, afirmă jurnalistul TVR Alex Costache, care mai susține că și o fostă șefă a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), acum la Înalta Curte de Casație și Justiție, ar primi bani pe holuri, pentru sentințe favorabile.

În contextul în care o judecătoare din Suceava a fost reținută, joi, pentru luare de mită și consum de droguri, un cunoscut jurnalist specializat pe justiție vine cu informații foarte grave.

Jurnalistul Alex Costache de la TVR afirmă că au ajuns la el informații, „de la cel mai înalt nivel”, conform cărora au luat șpăgi consistente un judecător CCR și o fostă șefa CSM, actual judecător la ICCJ.

„Nu e de mirare că s-a ajuns aici. De 5 ani, din 2018, de când a fost luată competența DNA de a ancheta corupția din magistratură și a fost înființată Secția Specială, magistrații au avut impunitate totală la corupție.

Imaginați-vă cât de grav e fenomenul dacă și noi presa avem informații încă de acum 4-5 ani că sunt judecători care iau șpagă pe holuri, cu geanta, și nu are cine să îi prindă.

Dacă și la noi au ajuns info din surse sigure, de la cel mai înalt nivel, că șpăgi de sute de mii de euro și chiar un milion de euro au mers către un judecător CCR sau către o fosta șefa CSM și CAB, actual judecător ICCJ”, a scris Alex Costache pe Facebook.

Citește și Încă un român ucis în războiul din Israel

Judecătoarea Ana Maria Chirilă, consumatoare de droguri

Judecătoarea Ana Maria Chirilă, din Suceava, a fost reținută pentru 24 de ore, anunță PICCJ. Judecătoarea a luat mita pentru a ajuta traficanți de droguri și a consumat și ea însăși droguri.

„Procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penala din PICCJ a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsură reținerii pentru 24 de ore fata de o inculpata, având calitatea de judecător în cadrul unei instanțe din județul Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (2 fapte) și a infracțiunii de favorizarea infractorului (2 fapte); luare de mită; complicitate la trafic de influență; deținere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale); punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în forma continuata (3 acte materiale)”, potrivit procurorilor.

Mai multe, în publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ministerul Justiţiei anunţă constituirea unui grup de lucru interinstituţional pentru analiza legislaţiei privind infracţiunile de ură

Ministerul Justiţiei anunţă constituirea unui grup de lucru interinstituţional...

Judecătorul – avocat pentru Guvern, în procesul Danileț contra România

Un membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM ),...