Aktual24: Poluarea de la granița României cu Bulgaria atinge cote alarmante

Data:

spot_img

Poluarea de la granița României cu Bulgaria atinge cote alarmante din cauza tirurilor. Cozile de ore întregi au un impact semnificativ asupra climei din cele două țări, arată un reportaj difuzat de Euronews.

Ar putea ajuta intrarea în spațiul Schengen?

Poluarea este în creștere, camioanele stau la coadă kilometri întregi pe ambele părți ale punctului de trecere dintre România și Bulgaria. Locuitorii din Giurgiu simt de ani de zile că aerul pe care îl respiră nu mai este la fel de curat că altădată.

Situația se înrăutățește și mai mult în apropierea punctului de control cu Bulgaria, unde sute de camioane așteaptă ore în șir pentru a fi inspectate și a li se permite trecerea.

Citește și Aktual24 | Primul port nou construit în România după 30 de ani

România și Bulgaria sunt state membre ale UE din 2007. Cu toate acestea, au rămas în afara zonei Schengen – un spațiu care permite persoanelor și mărfurilor să circule liber între țările membre fără a trece prin controale la frontieră.

Admiterea în Schengen ar reduce timpii de așteptare la frontieră, congestionarea traficului și emisiile generate de motoarele în funcțiune. Pentru turiștii care merg în vacanță, cozile lungi reprezintă un inconvenient. Dar pentru șoferii de vehicule grele care tranzitează zilnic frontierele UE, impactul economic și asupra sănătății este uriaș.

Citește și A murit cea mai în vârstă femeie din România

Traficul lent face ca aerul sa fie „insuportabil” la frontierele Bulgariei și României

„Șoseaua de centură de șapte kilometri, care se întinde de la Giurgiu, în România, până la granița cu Bulgaria, este plină zi și noapte de sute de camioane”, a declarat Bogdan Priceputu, născut și crescut în Giurgiu, pentru Euronews Green.

„Nu numai că aerul este cel mai murdar în acea zonă, dar și câmpul din apropiere este plin de gunoaie, deoarece șoferii așteaptă ore în șir pe marginea drumului, fără facilitați și instalații sanitare, pentru a trece granița în Bulgaria”, a precizat localnicul.

Mai multe citiți în Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani și-a redeschis porțile | Monitorul de Botoșani

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani și-a redeschis porțile, după...

Ieșenii vor plăti cu 22% mai mult pentru apă de la 1 ianuarie | Ziarul de Iași

Ieșenii vor plăti cu 22% mai mult pentru apă...

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi locuit în Oradea” | Bihoreanul

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi...

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Oamenii care au transformat penitenciarul în memorial | Puterea a Cincea

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Penitenciarul de la Sighet este...