Aktual24 | Prăbușirea Aeroportului Brașov, doar două destinații mai sunt acum posibile

Data:

spot_img

Prăbușirea Aeroportului Brașov continuă, o dată cu noi probleme care au apărut. După plecarea companiei Dan Air, de la Brașov se mai operează zboruri către doar două destinații: Londra și Dortmund.

Conform orarului zborurilor pe această săptămâna, publicat pe site-ul aeroportului, se mai efectuează zboruri doar către Londra și Dortmund. Zborurile sunt operate de Wizz Air.

Cum s-a ajuns la prăbușirea Aeroportului Brașov

Până la sfârșitul lunii octombrie, când pe acest aeroport opera și Dan Air, numărul destinațiilor era considerabil mai mare: Stuttgart, Nurnberg, Barcelona, Madrid, Valencia, Bruxelles.

Pe 31 octombrie, compania aeriană Dan Air a anunțat că va renunța la zborurile de Aeroportul Brașov.

„DAN AIR anunță încetarea operațiunilor de la Brașov și mutarea curselor pe aeroportul din Bacău”, a anunțat compania aeriană.

Anunțul a fost făcut în contextul în care autoritățile din Brașov au amânat extinderea orarului de funcționare al aeroportului pentru luna ianuarie 2024.

Citește și: Coiful chalcidic descoperit în Olt va fi expus la Roma. Povestea accesoriului „la modă” cu cinci secole înainte de Hristos

În septembrie, Dan Air a susținut că a suferit pierderi de 2,6 milioane de euro din cauza programului de doar 12 ore în care funcționează aeroportul din Brașov.

„Aeroportul Brașov s-a deschis de mai bine de trei luni cu un program de doar 12 ore iar până la această ora nu au fost luate măsuri suplimentare pentru a asigura operaționalizarea aeroportului din Ghimbav.

Aeroportul Brașov urmează să se confrunte cu și mai multe probleme legate de operare întrucât sezonul rece care a debutat deja, provoacă fenomene meteo nefavorabile printre care vizibilitatea redusă.

Sistemul automat de aterizare (ILS) al pistei din Brașov este la momentul de față aprobat pentru CAT I, unde este necesară o vizibilitate minimă de 550 m pentru că apropierile în vederea aterizării să poată fi inițiate.

Continuarea, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
3 COMENTARII
  1. Poftim ? Păi nu și-au băgat capul în poză o gloată de politruci, care mai de care mai, „mândre și cornute”. Nu se lăudau ei și se băteau cu pumnu-n piept, că au făcut și au dres. Așa este în toată țara cu o pleiadă de proiecte falimentare ce nu au nici un rost. Bani risipiți. Au dat peste cap circulația cu niște piste de biciclete pe care nu circulă decât arar câte un biciclist. Porțiuni de autostrăzi care s-au surpat pe alocuri. Poduri, care la fel, au început să se degradeze, altele s-au și dărâmat. Toate aceste obiective au fost folosite de drept, campanie politică pt alegeri. De toate acestea suntem și noi, populimea, vinovați. I-am votat. Suntem un popor de idioți, așa cum ne-a caracterizat bădia Petre Țuțea. Spunea întrun interviu că: ” Am făcut 15 ani de pușcărie,pentru un popor de idioți”. Țineți minte acele parcuri în pădure, terenuri de sport în pantă, bazine de înot care au rămas închise după inaugurare ? Vi se pare că s-a schimbat ceva ? Mie nu.

  2. Un aeroprt construit de la zero incumba o serie de calibrari care se fac in timp , pentru Brasov este un lucru extraordinar ca sa facut . acum toate sicanele care se fac de catre ROMATA si de celelalte organe competente in zona aviatiei ,sunt pentru a minimiza valoarea aeroportului pentru Brasov . A compara investitiile inutile cu prezenta aeroportului in viata Brasovului este atat o forma de necunoastere (ca sa nu spun prostie) cat si poate o manifestare rauvoitoare. Aeroportul se va calibra pana la urma si va deveni indispensabil atat pentru economia Brasovului cat si a zonei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related