Aktual24 | Prețurile au explodat în Argentina: benzina, mai scumpă cu 60%, carnea cu 70%

Data:

spot_img

Prețurile au explodat în Argentina. Sub noul președinte al Argentinei, prețul benzinei a crescut cu 60%, iar prețul scutecelor s-a dublat. Javier Milei a avertizat că lucrurile se vor înrăutăți înainte de a se îmbunătăți. Acum, argentinienii trăiesc acest lucru, arată The New York Times într-un amplu reportaj.

În ultimele două săptămâni, prețul cărnii de vită a crescut cu 73%, în timp ce prețul dovleceilor a crescut cu 140%. O șoferiță Uber a plătit cu 60% mai mult pentru a-și umple rezervorul. Iar un tată a declarat că a cheltuit de două ori mai mult pe scutece pentru copilul său mic decât luna trecută.

Atunci când Javier Milei a fost ales președinte, la 19 noiembrie, țara suferea deja din cauza celei de-a treia cea mai mare rată a inflației din lume, cu prețuri în creștere cu 160% față de anul precedent.

Citește și: Cât au cheltuit partidele politice în 2023. AUR a cumpărat mașini de peste 2 milioane de euro

Prețurile au explodat în Argentina

Dar, de când Milei a preluat funcția la 10 decembrie și a devalorizat rapid moneda argentiniană, prețurile au crescut într-un ritm atât de amețitor încât mulți locuitori din această țară sud-americană de 46 de milioane de locuitori își fac noi calcule cu privire la modul în care afacerile sau casele lor pot supraviețui crizei economice mult mai profunde pe care țara o suportă deja.

„De când Milei a câștigat, suntem îngrijorați tot timpul”, a declarat Fernando Gonzalez Galli, 36 de ani, profesor de filosofie la un liceu din Buenos Aires.

Galli a încercat să facă reduceri fără a înrăutăți viața celor două fiice ale sale, care au 6 ani și 18 luni, inclusiv să treacă la o marcă mai ieftină de scutece și să se grăbească să își cheltuiască pesos argentinieni înainte ca valoarea lor să se dezintegreze și mai mult. „De îndată ce îmi primesc salariul, mă duc să cumpăr tot ce pot”, a spus el.

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: VIDEO | Ucrainenii au schimbat versurile unor colinde celebre pentru a-și transmite mesajul: „Războiul nu s-a terminat. Rămâneți alături de noi”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vibrația misterioasă care a zguduit planeta timp de nouă zile | Aktual24

Topirea unui ghețar a declanșat, în septembrie anul trecut,...

INTERVIU. Fără sprijinul SUA, probabil Ucraina ar fi căzut. Ce este de fapt trumpismul | Universul.net

SUA au oferit sprijin Ucrainei prin echipamente militare și...