Aktual24 | Primul port nou construit în România după 30 de ani

Data:

spot_img

Primul port nou construit în România după 30 de ani va fi Portul Ovidiu, deschis pe Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Noul port va fi construit pe o suprafață de peste 33.000 de metri pătrați și va permite acostarea barjelor care intră în județul Constanța. Acesta ar putea prelua o parte din traficul din Portul Constanța, aproape sufocat de cantitățile uriașe de mărfuri apărute odată cu izbucnirea războiului din Ucraina.

Lucrările la noul port sunt începute și sunt preconizate să se finalizeze în vara anului 2025. Portul Ovidiu va avea 3 dane și o capacitate de operare de peste 21 de mii de tone, suficient pentru a prelua o parte din traficul existent în acest moment în Portul Constanța.

Citește și: Noua „icoană” de pe Catedrala Națională: un cod QR de 3 metri, pentru donații

Primul port nou construit în România după 30 de ani

Peste 80 de milioane de lei, din fonduri europene, costă construcția noului port, cea mai importantă investiție realizată de Administrația Canalelor Navigabile în ultimii 30 de ani.

„Este pentru prima dată când se construiește pe Canalul Dunăre – Marea Neagră un port nou. Este foarte posibil că acest port să fie unul cerealier, să se construiască un siloz, aprovizionarea de la camioane după care încărcarea pe barje pentru Portul Constanța, se va mai reduce presiunea care este pe portul Constanța”, a declarat Florin Goidea, directorul Administrației Canalelor Navigabile Constanța.

Citește și Când se va circula pe primele loturi din Autostrada Moldovei

Cheul va avea o lungime de peste 360 de metri și vă permite operarea unui număr de trei barje a câte trei mii de tone, dar este prevăzut și cu spatii pentru stocarea mărfurilor.

Proiectul presupune modernizarea și reabilitarea construcțiilor de acostare existente pe malul drept al Canalului Poarta Alba – Midia Năvodari, prin realizarea de facilitați necesare desfășurării activității specifice.

Mai multe citiți în publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fratele șefului SIE face afaceri cu patronul păcănelelor Magnum. Legăturile cu lumea interlopă | Info Sud-Est

Fratele șefului SIE, Constantin Vlase, face afaceri în domeniul...

Criză de medici de familie în Vâlcea. Peste 50% dintre aceștia sunt în prag de pensionare

Criză de medici de familie în Vâlcea. Peste 50%...

Alianța PNL-PSD Iași. Prima ședință a Consiliului Local din noul mandat | Ziarul de Iași

Alianța PNL-PSD Iași. Prima ședință a Consiliului Local din...

Concert cu muzică românească în Antarctica | Viața Liberă

Concert cu muzică românească în Antarctica. Pianistul gălăţean Ștefan...