Aktual24: Războiul din Ucraina a deschis o competiţie geopolitică între Occident şi China

Data:

Atunci când liderii mondiali s-au reunit ultima dată la Conferinţa de Securitate de la Munchen, în 2022 – conferinţa globală anuală a experţilor în politica de securitate naţională – toate discuţiile s-au referit la faptul că războiul era pe cale să se întoarcă în Europa, scrie Politico.

Cei mai mulţi încă mai credeau că acumularea militară masivă a Rusiei de-a lungul graniţelor Ucrainei era mai mult o cacealma. Iar cei care erau convinşi că Rusia era pe cale să îşi atace vecinul credeau că Occidentul nu putea face mare lucru pentru a împiedica „înfrângerea rapidă a Kievului” – unii chiar l-au îndemnat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să fugă înainte ca forţele ruseşti să ajungă la palatul prezidenţial.

Citește și: Nu, nu au venit extratereștri. Încă. Ce sunt obiectele zburătoare dobârâte în SUA și Canada

Un an mai târziu, liderii occidentali care se reunesc la Munchen în această săptămână sunt într-o dispoziţie foarte diferită. Departe de o înfrângere rapidă şi de o viaţă ulterioară sub un guvern marionetă controlat de Moscova, Kievul nu numai că este sfidător, dar are avantajul în război.

Occidentul este mai unit decât oricând de la sfârşitul Războiului Rece şi mai angajat să asigure înfrângerea Rusiei decât oricând de la începutul războiului.

Continuarea în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să vopsești ouăle de Paște

Cum să vopsești ouăle de Paște, în roșu sau...

Ucraina a înăsprit legea mobilizării: Proceduri noi, amenzi, dar şi recompense

Ucraina are nevoie urgentă de soldaţi. Rada Supremă de...