Aktual24: România va pierde miliardele din a 3-a tranșă PNRR. Budăi refuză să respecte obligațiile asumate, pentru a salva pensiile speciale

Data:

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a anunțat duminică seara, la Antena 3, că va refuza să respecte prevederile din PNRR, asumate de România, privind reforma pensiilor. În aceste condiții, România va pierde mai mult ca sigur miliardele prevîzute a ne fi acordate în tranșa a treia.

Pretextul folosit de Budai este cresterea varstei de pensionare, insa cel mai probabil motivul real este refuzul liderilor coalitiei de a anula pensiile speciale, asa cum se solicita in capitolul referitor la reforma pensiilor. „Eu am spus foarte, foarte clar de la inceput, inca de cand erau zvonuri de cum se scria PNRR, acest PNRR scris pe ascuns, secretizat, nedezbatut cu partenerii sociali, cu societatea civila.

Citește și Cristian Ghinea: „Colonel din SRI, infiltrat director general în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”

Nu au vrut sa dezbata cu partidele din opozitie, nu inteleg nici asta pentru ca si partidele din opozitie de la acea vreme reprezentau cetatenii romani. Dar n-au dezbatut nici cu societatea civila, nici cu partenerii sociali, nimic, si acum ma uit si mi se pare halucinant ceea ce gasesc acolo pentru ca mi-am pus mie de foarte multe ori intrebarea ‘au trimis la Bruxelles niste lucruri aberante fara sa stie ce trimit sau au trimis cu buna credinta, urandu-i pur si simplu pe cetatenii romani?’.

Noi nu traim nici in Germania, nici in Franta, nici in Spania. Speranta de viata a noastra, a cetatenilor romani, nu este nici pe aproape de speranta cetatenilor din tarile de vest. Eu cred ca s-a pus foarte clar caru’ inaintea boilor, pentru ca nu putem sub nicio forma sa acceptam o asemenea cerere„, a declarat Budai, citat de Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

Hărțuirea jurnaliștilor români este criticată de către Departamentul de...

Noi norme pentru combaterea spălării banilor adoptate de Parlamentul European

Parlamentul European a adoptat un pachet de legi care...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...