Aktual24: Românul care a sfidat NKVD-ul pentru a salva 300.000 de oameni de la deportarea în Siberia

Data:

spot_img

Aproape nimeni nu mai știe azi cine a fost Alexandru Danielopol. Și, la drept vorbind, de ce ar ști? N-a avut cont pe Facebook ori Instagram, iar faptul că a fost unul dintre cei mai mari juriști și diplomați din istoria României nu-l ajută. Dacă-i cauți numele pe Google, abia dacă găsești câteva referințe.

Ar fi trebuit că după 1990 un stat roman ieșit cu adevărat de comunism să-l invite să se întoarcă în țara, să-i ridice statuie, numele sau să fie dat unor străzi, iar despre eroul care a salvat 300.000 de români de la deportarea în Siberia să li se vorbească elevilor în școli.

Citește și Nou incident la Valea Uzului – organizații neo-legionare au pus 150 de cruci de lemn în cimitir, pe locul celor de beton

După ce-și slujise excepțional țara în timpul carierei, Alexandru Danielopol ar fi putut s-o facă încă o dată la apusul vieții, ca reper moral și exemplu de urmat pentru tinerele generații.

Nimic din toate astea nu s-a întâmplat: eroul avea să moară în 2009, într-un azil de bătrâni din Franța, singur și uitat de toți.

Povestea sa este insa una nemaipomenita și poate fi citită în Aktual24.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Bistrița veche și stilul Art Nouveau | Săptămâna Online

Bistrița veche și stilul Art Nouveau. Am trecut Duminică...

Festivalul Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”, ediția a III-a | Argeșul Online

În weekendul recent încheiat, la Pitești a început Festivalul...

Fără asfalt, dar cu piste pentru biciclete | Monitorul de Botoșani

Fără asfalt, dar cu piste pentru biciclete. Situație inedită...