Aktual24 | Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele de animale

Data:

spot_img

Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele. UE a aprobat o schemă de 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra ferme olandeze și a reduce emisiile de azot, relatează Euronews.

Peste 750 de fermieri olandezi au semnat pentru un program guvernamental de răscumpărare.

Această inițiativă face parte din eforturile Țărilor de Jos de a reduce drastic emisiile de azot, o sursă importantă fiind reprezentată de fermele de creștere a animalelor.

Fermierii din Țările de Jos au organizat proteste cu privire la obiectivele de reducere a emisiilor începând din octombrie 2019.

Măsura în urma căreia sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele

Citește și: Dacă Ceaușescu a fost așa grozav, de ce ne-a lăsat moștenire o țară așa defectă?

Aproape 1,5 miliarde de euro au fost alocate la începutul acestui an pentru a despăgubi fermierii care închid în mod voluntar fermele situate în apropierea rezervațiilor naturale.

Se așteaptă ca aproximativ 3.000 de ferme să fie eligibile.

Coaliția guvernamentală demisionară de la Amsterdam dorește să reducă emisiile, predominant de oxid de azot și amoniac, cu 50% la nivel național până în 2030.

De ce dorește Olanda să închidă ferme?

În ciuda dimensiunilor sale reduse, Olanda este al doilea exportator mondial de produse agricole ca valoare, după SUA.

Potrivit biroului național de statistică, exporturile agricole olandeze au fost în valoare de 122,3 miliarde de euro anul trecut.

Agricultura intensivă a făcut ca această mică națiune să aibă niveluri de oxizi de azot mai ridicate decât permit reglementările UE.

Aceste emisii agravează schimbările climatice și pot dăuna biodiversității.

„Schemele vor îmbunătăți condițiile de mediu“

În ultimii ani, propunerile guvernamentale de reducere a emisiilor de azot au inclus reducerea numărului de animale cu o treime.

Citește și: Cod galben de ceață și intensificări ale vântului în mai multe județe din țară. Recomandările Infotrafic

În luna mai, țara a primit confirmarea din partea Comisiei Europene că aceste planuri sunt permise în conformitate cu normele privind ajutoarele de stat.

„Schemele vor îmbunătăți condițiile de mediu în zonele respective și vor promova o producție mai durabilă și mai ecologică în sectorul zootehnic, fără a denatura în mod nejustificat concurența”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, însărcinat cu politica în domeniul concurenței.

Continuarea, în Aktual24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. „… 3 mii de ferme…”___–-___ cea ce inseamna ca -in total- sunt cel putin 6 mii, ceace este cu adevarat extraordinar, avand in vedere ca Olanda insumeaza ca si suprafata NU mai mult de 2 judete din Romania, si -colac peste pupaza- au si cele mai proaste soluri, care devin infertile daca nu sunt intens intretinute, an de an…Da, multa munca insa si rezultatele sunt la fel, fantastice( adevarat, ajutor si de la tehnologie, dar tot de ei dezvoltata), locul 2 dupa USA, practic este greu de imaginat asa ceva…Si nu de putine ori am spus ca Romania a pierdut si trenul zootehniei*, iar in acord cu trendul, Romania trebuie sa dezvolte productiile vegetale, inclusiv pe verticala si cu cat mai putine chimicale, insa inainte de toate trebuie stabilizata populatia, insa nu este posibil datorita uriasei incompetente si banditism de care au dat si dau dovada toate conducerile tarii, de la 1947 incoace…( * in final, un lucru bun, oamenii trebuie sa se limiteze drastic in consumul de carne de mamifere, insa pasarile, pestii si restul claselor, pot fi considerate ca si o imposibilitate in a NU fi consumate, deci zootehnia trebuie sa se axeze pe aceste „carnuri”, iar cele mai multe se gasesc in mod natural, in oceanul planetar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Asasinatele comandate de Kremlin: SUA declasifică un document despre eliminarea opozanților politici | Aktual24

Asasinatele comandate de Kremlin. SUA au declasificat un document...

Mandat de arestare pentru Netanyahu: Cum reacționează țările europene | Aktual24

Mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internațională pentru...

Vicepremierul sârb Aleksandar Vulin: „Vom crea Serbia Mare și nimeni nu ne poate opri” | Aktual24

Vicepremierul Serbiei, Aleksandar Vulin, a declarat că proiectul „Lumea...