Aktual24: Un general american dezvăluie o armă secretă care va ajuta Ucraina

Data:

spot_img

Un general american dezvăluie o armă secretă care va ajuta Ucraina în războiul cu Rusia: arma cu energie dirijată (DEW).

O astfel de opinie a fost exprimată de fostul comandant al forțelor NATO în Europa și general în retragere al armatei americane Wesley Clark în timpul unei mese rotunde organizate de Consiliul Atlantic, relatează RFE/RL, preluat de Glavcom.

Potrivit lui Clark, arma provoacă daune asupra țintei sale cu o energie foarte concentrată, fără proiectil solid, folosind un fascicul laser, microunde, fascicule de particule și fascicule sonice. O astfel de tehnologie poate fi folosită împotriva trupelor, a rachetelor, a vehiculelor și a dronelor.

„SUA au aceste arme, Israelul le are. Ucraina nu le va primi de la SUA pentru că sunt clasificate. Acum totul se bazează pe electronică. Majoritatea produselor electronice din fosta URSS au fost fabricate în Ucraina. Cercetarea științifică ucraineană, tehnologiile înalte, tehnologiile electro-optice – toate acestea reprezintă viitorul succesului vostru pe câmpul de luptă”, a remarcat generalul american în retragere.

Continuarea în Aktual24.ro

Rusia a lansat „valuri de drone“ asupra Kievului

Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri cu drone asupra Kievului pentru a doua noapte consecutiv, a declarat administrația militară a orașului, potrivit BBC.

Serhiy Popko, șeful administrației, a declarat că sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au lovit aproximativ 10 drone la Kiev și la periferia acesteia.

Nu au fost raportate „daune critice” sau victime, a spus el. Între timp, autoritățile ruse au declarat că o dronă ucraineană care se îndrepta spre Moscova a fost doborâtă sâmbătă.

Citește și: Doi dintre suspecţii crimei din Sibiu, prinşi în Marea Britanie

Ministerul apărării a declarat că aeronava fără echipaj (UAV) a fost interceptată deasupra districtului Bogorodsky, la periferia de nord-est a capitalei.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că nu au fost pagube sau victime.

Raidurile aeriene de duminică împotriva țintelor ucrainene urmează unui val de atacuri cu o seară înainte, Kievul afirmând că a doborât 29 din 38 de drone Shahed de fabricație iraniană lansate de Rusia.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Armata ucraineană / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sat de vânzare în Italia la prețul de un milion de euro | Aktual24

Un întreg sat a fost scos la vânzare în...

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...

Vibrația misterioasă care a zguduit planeta timp de nouă zile | Aktual24

Topirea unui ghețar a declanșat, în septembrie anul trecut,...