Aktual24: Unde se află cel mai izolat far din lume. Este pe vârful unei stânci, la 7 kilometri de țărm

Data:

spot_img

Unde se află cel mai izolat far din lume. Farul Thridrangar este considerat unul dintre cele mai spectaculoase faruri din lume, dar și cel mai izolat.

Farul este situat la 7,2 kilometri în largul coastei sudice a Islandei, în Insulele Westman. În prezent, farul este accesibil doar cu elicopterul, precizează Guide to Island.

Acest far a fost construit între 1938 și 1939. Deși Islanda are multe faruri, acesta este unic. Inițial, singura modalitate de a avea acces la el a fost escaladarea stâncii în varful căreia se află. Mai târziu, a fost construit un heliport lângă el, iar astăzi se poate ajunge la el cu elicopterul.

Thridrangar, ortografiat THridrangaviti în islandeză, înseamnă „trei stâlpi de stâncă” și se referă la cele trei stânci aflate în același loc. Klofadrangur, Thufudrangur și Storidrangur sunt numele stâncilor, Storidrangur fiind stânca pe care este construit farul.

Citește și: Ce șanse are Republica Moldova să devină membră a UE până în 2030

Având în vedere locația unică a acestui far, constructorii săi au fost nevoiți să pună fundația manual și să escaladeze stâncile din apropiere pentru a ajunge la vârful acestuia. Nici condițiile nu au fost favorabile, aceștia trebuind să facă față ploii, vânturilor puternice și rocilor alunecoase, care îi puteau trimite în apele reci ale Oceanului Atlantic de Nord.

Arni Thorarinsson, un scriitor și jurnalist islandez, a condus construcția acestuia. Alpiniști experimentați au navigat până la stâncă și apoi au escaladat-o pentru a construi farul.

Sarcina a fost atât dificilă, cât și periculoasă. Uneltele de cățărare nu se puteau prinde de stâncă, așa că au fost nevoiți să construiască o piramidă umană (o persoană în genunchi, o altă persoană deasupra ei și o a treia deasupra ei).

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: Cei mai săraci români se află în fiefurile PSD

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sat de vânzare în Italia la prețul de un milion de euro | Aktual24

Un întreg sat a fost scos la vânzare în...

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...