Al doilea an de școală în pandemie

Data:

spot_img

Noul an şcolar începe luni cu prezenţă fizică la cursuri în cele mai multe școli din România însă o creștere a numărului de infecții ar putea muta din nou cursurile în online. E scenariul prevăzut pentru localitățile unde incidența va depăși 6 la mie.

Este al doilea an şcolar care începe sub semnul pandemiei de coronavirus, iar 2,9 milioane de de elevi şi preşcolari sunt așteptați luni, 13 septembrie, la școală. Pentru că unele localități au intrat deja în scenariul roșu, avem și 2.400 de elevi care încep școala online. Este vorba de 11 localităţi: 5 din județul Satu Mare, 2 din județul Arad, una din Sălaj, una Dolj şi una în Teleorman.

Școlile funcționează în anul școlar 2021-2022 după două scenarii:

  • Scenariul 1. În localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezenţă fizică la cursuri, a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2;
  • Scenariul 2. În localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezenţă fizică la cursuri în unităţile de învăţământ, a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor din învăţământul special cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi participarea în sistem online a tuturor celorlalte categorii de elevi.

Pentru toate școlile, incidența ratei infectărilor va fi actualizată săptămânal, în ziua de vineri (excepție: creșe, grădinițe, învățământ special)

Luni, pe 13 septembrie, în prima zi de școală, festivitățile de deschidere vor dura maxim 90 de minute, iar toți participanții vor purta masca de protecție și vor păstra distanța de minimum 1 metru.

Toate regulile pentru deschiderea școlilor se află în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii care prevede asigurarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecţie, dezinfectarea mâinilor şi circuite clare de acces în sălile de clasă.

[…]

Despre ce măsuri sanitare trebuie să existe în fiecare sala de clasă, cum se vor organiza orele de curs, ce se întâmplă când un elev are simptome care apar în timp ce este la școală, ce se întâmplă la confirmarea unui caz COVID-19 sub 12 ani, ce se întâmplă la confirmarea unui caz la un copil peste 12 ani, care sunt elevii care pot să învețe online și structura anului școlar 2021-2021 aflați în detaliu pe Europa Liberă România.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O fostă judecătoare de instanță supremă a intrat în politică de dragul lui Terheș

Carmen Trănica Teau a fost judecătoare de la Secția...

Pieleanu revine cu o nouă firmă și un sondaj de opinie diversionist

O firmă relativ nouă de sondare a opiniei publice...

Centrul Clujului, cea mai poluată zonă din oraș | Monitorul de Cluj

Centrul Clujului este zona cu cea mai mare poluare,...