Alba-neagra cu declaraţiile de avere. Ce explicaţie ne oferă senatoarea de Iaşi Diana Şoşoacă?

Data:

Trei parlamentari ieşeni încă nu au declaraţiile făcute publice. Nici portalul Agenţiei de Integritate nu funcţionează. Ce a răspuns «Ziarului de Iaşi» Senatul României? Dintre cei trei, doar Diana Şoşoacă are o explicaţie. Ce averi au deputaţii de Iaşi care au depus declaraţiile?

„Neafişarea declaraţiei de avere şi a declaraţiei de interese a doamnei senator Diana Iovanovici-Şoşoacă pe pagina de internet a Senatului României este datorată faptului că aceasta nu a depus declaraţiile anuale prevăzute de art. 4 alin. (2) din Legea ANI, aferente anului 2022”. Acesta este răspunsul primit de la Senatul României la solicitarea Ziarului de Iaşi privind lipsa celor două documente ale senatoarei de Iaşi. Camera superioară a Parlamentului a precizat în acelaşi mesaj că nu mai sunt alţi senatori care să se afle în această situaţie.

Pe pagina Dianei Şoşoacă de pe site-ul Senatului se regăsesc în schimb trei perechi de asemenea documente, depuse pe parcursul anului trecut: în ianuarie, la începerea mandatului, în iunie – luna în care toţi aleşii, funcţionarii şi alte persoane care ocupă funcţii publice depun în mod obişnuit declaraţiile – şi în decembrie.

Prima declaraţie de avere menţionează un venit în 2019, anul anterior depunerii candidaturii la Parlament, de 250 de mii de lei de la Cabinetul de avocatură. Celelalte două declaraţii prezintă situaţia din 2020, cu un venit anual din aceeaşi sursă sub 200 de mii, titrează Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...