duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterAleargă 620 km pentru copiii bolnavi din România: „Noi suntem picioarele copiilor...

Aleargă 620 km pentru copiii bolnavi din România: „Noi suntem picioarele copiilor cu cancer”

Vlad Pop, un atlet clujean, a pornit în ultra-maratonul de 620 km, din Cluj până în Constanța, pentru a ajuta 100 de copii diagnosticați cu cancer să aibă parte de educație și condiții de viață cât mai bune, prin bursa educațională MagicEDU.

Startul maratonului a avut loc la ora 08:00, luni, 1 martie, și constă în alergarea a 620 de km în opt zile de la Casa Radio Cluj, prin Sighișoara, Brașov, MagicHome București, până la Constanța, în cadrul 6633 Arctic Ultra Virtual Race 2021.

Scopul acestei curse este de a aduna suficienți bani pentru a le oferi copiilor bolnavi cu cancer, din România, burse educaționale în valoare de 500 de lei.

Vlad Pop aleargă cu gândul la viețile acelor 100 de copii, dar și a familiilor lor. El a mai scris în postările de pe rețelele de socializare că în momentul în care copilul este bolnav, familia ajunge să facă sacrificii copleșitoare.

„Uneori frica rămâne prezentă ani întregi, mult după terminarea curelor de citostatice. Rămâne, consumă și epuizează. Îngrijorarea pentru sănătatea copilului e dublată de cea pentru siguranța zilei de mâine. (…)

Adesea unul dintre părinți, în majoritatea cazurilor mama, se internează alături de cel mic, renunță la serviciu și la celelalte roluri din viața ei: mama unor alți copii rămași acasă, soția unui tată care devine singurul responsabil de întreținerea familiei. Viața familiei se schimbă brusc și, nu de puține ori, problemele financiare și emoționale devin copleșitoare”, a scris Vlad Pop.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE