sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterALEGERI ÎN PANDEMIE: OBSERVATORII INDEPENDENȚI SE TEM SĂ SUPERVIZEZE PROCESUL ELECTORAL

ALEGERI ÎN PANDEMIE: OBSERVATORII INDEPENDENȚI SE TEM SĂ SUPERVIZEZE PROCESUL ELECTORAL

Procesul democratic al votului nu trebuie să aibă de suferit nici în vremuri pandemice, însă, cu siguranță, anul acesta situația va fi puțin mai dificilă.

Fiind sezon rece, iar numărul îmbolnăvirilor în creștere, o mare parte a celor care și-ar dori să fie observatori ai procesului electoral resimte o stare de teamă și îngrijorare. Însă, din credința că democrația trebuie să învingă, indiferent de circumstanțe, românii încep să se înscrie ca observatori independenți pentru alegerile parlamentare din 5 și 6 decembrie.

Peste 5000 de observatori au fost acreditați pe platforma FiecareVot.ro pentru monitorizarea procesului electoral din 2016 până acum, însă anul acesta organizatorii se tem că pandemia va duce la o scădere a numărului celor care aleg să vegheze voluntar la bunul mers al votării.

La alegerile locale din 27 septembrie peste 500 de persoane au fost observatori într-o secție de vot sau mai multe, în echipe de câte doi observatori mobili, iar în multe dintre secțiile unde observatorii nu au existat au fost făcute publice probleme ale procesului electoral – sectoarele 1 și 5 ale Capitalei sunt cele mai cunoscute exemple.

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE