Alegeri în SUA. Cum încearcă trolii ruşi să destabilizeze procesul electoral american | The Epoch Times

Data:

spot_img

Alegeri în SUA. Cum încearcă trolii ruşi să destabilizeze procesul electoral american. Dezinformarea face parte din peisajul politic american de mai mulţi ani – şi chiar şi în ajunul alegerilor din 2024, s-ar putea să se intensifice, potrivit unui material publicat de POLITICO.

Mai multe campanii ruseşti de dezinformare care vizează alegerile din SUA şi-au intensificat eforturile de a semăna discordie cu privire la procesul electoral şi la problemele interne fierbinţi, potrivit unor constatări exclusive transmise de către un grup rusesc de cercetare a dezinformării.

Campania Matrioşka

Cercetarea este realizată de Antibot4Navalnîi, un grup de voluntari anonimi. (Grupul afirmă că cel puţin o parte din echipa sa se află în Rusia – o raritate în lumea cercetării dezinformării). Grupul, care a fost citat de Wired, The New York Times şi compania de informaţii Recorded Future, a început să urmărească fermele de troli ruşi în 2018. Aceasta este prima alegere din SUA pe care a monitorizat-o, a declarat un cercetător într-un interviu acordat Signal.

Citește și: Interviu cu un analist Expert Forum. De ce sunt tinerii vulnerabili la dezinformarea rusească şi cum ar trebui reglementat TikTok

Analistul a împărtăşit concluziile bazate pe un studiu a două campanii majore de dezinformare susţinute de Rusia şi care au vizat SUA înainte de ziua alegerilor. Potrivit Antibot4Navalnîi, una dintre campanii, denumită Matrioşka, a răspândit ştiri false cu privire la arestarea de către FBI a unor grupuri care comiteau fraude electorale, precum şi relatări false potrivit cărora autorităţile americane se pregătesc de un război civil şi că închisorile din statele candidate au falsificat votul deţinuţilor.

O a doua campanie susţinută de Rusia, denumită Doppelgänger, funcţionează de ani de zile şi a fost sancţionată de UE; în aceste alegeri, aceasta şi-a îndreptat mesajele către subminarea vicepreşedintei Kamala Harris, a declarat cercetătorul.

Continuarea în The Epoch Times

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com /DWilliam )

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia cere NATO să renunțe la promisiunea de aderare a Ucrainei din 2008

Rusia cere NATO să renunțe oficial la promisiunea făcută...

Discuții între SUA și Rusia în Arabia Saudită. Negocieri privind războiul din Ucraina

Oficialii americani și ruși s-au întâlnit în Arabia Saudită...

Republica Moldova și pacea din Ucraina: sătucul din margine sau lobby activ pentru nevoile de securitate?

La Chișinău, concluziile pentru Republica Moldova ale conferinței de...

România pierde teren în sectorul energiei în fața Poloniei. Acordul semnat de Google la Varșovia

România pierde teren în sectorul energiei , dar și...