Alegeri prezidențiale Franța: Ce spun ultimele două sondaje, publicate vineri

Data:

Ultimele două sondaje realizate în Franța și publicate vineri, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale de duminică, în care se vor înfrunta Emmanuel Macron și Marine Le Pen arată un avans de peste 10 procente pentru președintele în funcție.

Sondaj OpinionWay – Kea Partneres pentru Les Echos și Radio Classique:

Emmanuel Macron este dat învingător cu 57% dintre voturi

Prezența la vot este estimată la 72% în turul doi al prezidențialelor din Franța

Sondaj realizat în perioada 20-22 aprilie pe un eșantion de 2.329 de respondenți; marja de eroare este de +/- 0,9 – 2,0%.

Sondaj BVA pentru RTL și Orange:

Emmanuel Macron este dat învingător cu 55,5% dintre voturi

Prezența la vot este estimată la 72% în turul doi al prezidențialelor

Sondaj realizat pe 21 aprilie pe un eșantion de 1.504 respondenți; marjă de eroare de +/-2,5%.

Emmanuel Macron: Nu am reușit să potolesc o parte din furia resimțită în țară

Președintele francez Emmanuel Macron, care își dorește să fie reales duminică, a recunoscut vineri că nu a reușit să potolească o parte din furia resimțită în țară și pe care rivala sa de extremă-dreapta Marine Le Pen a folosit-o pentru a-și conduce campania.

Cu două zile înainte de vot, președintele în exercițiu, centrist și proeuropean, îl conduce pe contracandidatul său anti-imigrație și eurosceptic în sondajele de opinie cu aproximativ 10 puncte, notează Reuters.

Dar un nivel probabil ridicat de abținere și furia față de unele dintre politicile lui Macron – și stilul său uneori abraziv – înseamnă că realegerea sa nu este un lucru sigur, scrie HOTNEWS.RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.