Alegerile prezidențiale din Republica Moldova și ultimele sondaje de opinie. Cine se află în topul preferințelor | The Epoch Times

Data:

spot_img

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova și ultimele sondaje de opinie. Cine se află în topul preferințelor. Aproape 66 la sută dintre respondenţii ultimului sondaj realizat de CBS Research la comanda Comunităţii WatchDog.MD au declarat că intenţionează să participe la ambele scrutine din 20 octombrie, atât alegerile prezidenţiale, cât şi referendumul constituţional.

În acelaşi timp, 17,5% spun că vor participa numai în scrutinul prezidenţial, iar 9,7% încă nu au decis ce vor face.

Citește și: Electoratul american, tot mai dezinteresat de politica externă a SUA

La întrebarea formulată exact aşa cum va fi scrisă în buletinul de vot pentru referendumul din 20 octombrie, şi anume „Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, mai mult de jumătate dintre respondenţi au răspuns DA.

52,2% dintre respondenţi s-au declarat pentru aderarea la UE

Mai exact, 52,2 la sută dintre respondenţi s-au declarat pentru aderarea la UE, 29,6 la sută s-au arătat împotrivă, iar restul au declarat că nu vor participa deloc, sau încă nu s-au decis.

Totodată, a notat WatchDog Moldova, intenţia moldovenilor de participare la alegerile prezidenţiale a crescut. 76,4% dintre respondenţii sondajului au declarat că vor participa cu siguranţă la alegerea şefului statului. Alţi 13,2% au indicat că este posibil să participe.

Citește și: Germania a adoptat o nouă strategie în politica externă față de China

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile în Republica Moldova, din lista de candidaţi propuşi, Maia Sandu – actuala preşedintă susţinută de partidul de guvernământ PAS, s-ar afla în fruntea clasamentului cu 35,5 la sută, fiind urmată de Alexandr Stoianoglo – candidatul socialiştilor, cu 9,9 la sută, Renato Usatîi (Partidul Nostru) cu 6,8 la sută, fosta başcana a Găgăuziei pro-rusa Irina Vlah cu 5,8 la sută, ceilalţi candidaţi înregistraţi în cursă obţinând un scor mai mic de 5 la sută.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook/ Maia Sandu)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related