luni, 24 ianuarie 2022
AcasăLa ziPoliticăSurse: PNL a câștigat noile alegeri locale în Moldova Nouă

Surse: PNL a câștigat noile alegeri locale în Moldova Nouă

UPDATE: Pe surse, potrivit numărătorii paralele a partidelor, Ion Chisăliță (PNL) este noul primar al orașului Moldova-Nouă.

_________________

Procesul electoral pentru alegerea primarului orașului Moldova Nouă s-a desfășurat fără incidente. La ora 06.00, toate cele 12 secții de votare au fost predate președinților secțiilor de votare.

„Până la ora 13.00, prin SIMPV – Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal au fost primite 38 de notificări, iar în urma verificărilor efectuate de către polițiști, au fost infirmate 31 dintre acestea, 7 fiind în curs de verificare.

De asemenea, în urma unei postări pe o rețea de socializare, referitoare la o posibilă faptă de turism electoral pe raza orașului Moldova Nouă, polițiștii s-au autosesizat și au efectuat verificări, în urma cărora s-a constatat că cele sesizate nu se confirmă”, a transmis Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ CS.

Instanțele cărășene au refuzat să valideze mandatele de primar și de consilier local ale tuturor aleșilor din Moldova Nouă la scrutinul din 27 septembrie!

Hotărârea mai mult decât controversată a Biroului Electoral Central, prin care ar trebui reluate alegerile în urma cărora Adrian Torma a fost reales primar, de data aceasta fără candidatura lui, lasă orașul de la Dunăre, pentru o vreme, fără primar, fără viceprimar, fără măcar Consiliu Local. În doar câteva zile, după expirarea primului mandat al primarului Torma, un mandat prelungit de pandemia de coronavirus, Primăria rămâne fără conducere. Și asta pentru că Judecătoria Reșița a ales să nu-i învestească deocamdată pe noii aleși. Judecătoria Reșița și nu cea din Moldova Nouă, așa cum ar fi trebuit, pentru că magistrații de la Dunăre au formulat rând pe rând cereri de abținere.

Citește și: Moldova Nouă rămâne și fără primar, și fără Consiliul Local!

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE