Alertă Aeriană în Tulcea: RO-Alert Semnalează Drone Rusești în Zonă

Data:

spot_img

Noapte trecută forțele ruse au lansat un nou val de atacuri cu drone asupra unor ținte din Ucraina aflate în apropierea frontierei cu România, în județul Tulcea.

Două avioane de vânătoare F-16 ale armatei române au fost trimise în noaptea de 23 spre 24 pentru a monitoriza spațiul aerian național.

Locuitorii din Tulcea au primit pe timpul nopții mesaje Ro-Alert, după ce au fost observate mai multe drone apropiindu-se de graniță. Oamenii au fost avertizați de posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Zece persoane au sunat la 112 din cauza zgomotului produs de explozii, conform Digi24.

Citește și: Un cuplu a obținut 100.000 de euro după ce fetița lor s-a infectat la spitalul „Sf. Maria”

Se fac cercetări și azi

MApN a dispus măsuri pentru efectuarea de cercetări în teren în proximitatea localităţii Plauru, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul național. Căutările vor continua şi în cursul acestei zile.

„Ministerul Apărării Naţionale a întărit măsurile de monitorizare şi supraveghere a spaţiului aerian naţional cu forţele şi mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană. La ora 2,19, două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situaţiei aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 4,20”, a precizat MApN, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Citește și: Remus Truică a fost eliberat din închisoare după ce a achitat 17.000 de euro. A susținut că „și-a făcut datoria față de țară”

„MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Vom reveni cu detalii, în funcţie de evoluţia situaţiei”, se mai precizează în comunicat.

„Trebuie să urmărească indicaţiile din mesaj şi nu trebuie să intre în panică. Structurile de apărare a teritoriului ţării, dar şi cele de ordine publică sunt pregătite să ofere tot suportul necesar persoanelor care solicită acest lucru şi, încă o dată facem precizări asupra faptului că nu zone din teritoriul nostru sunt vizate de atacurile Federaţiei Ruse”, a declarat ISU Tulcea, potrivit News.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Carmen Prodan
Carmen Prodan
Studentă în ultimul an la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, a fost asistent manager pentru numeroase evenimente culturale și a contribuit la diferite publicații atât în liceu, cât și în facultate. Între 2022-2023, a fost studentă Erasmus la Sciences Po Bordeaux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related