marți, 25 ianuarie 2022
AcasăRecomandateALERTĂ BOTOȘANI - Situaţie de urgenţă cu gunoiul judeţului (video)

ALERTĂ BOTOȘANI – Situaţie de urgenţă cu gunoiul judeţului (video)

Problemele înregistrate la Centrul de Management Integrat a Deșeurilor (CMID) Stăuceni s-au transformat într-o situație de urgență pentru autoritățile locale. La solicitarea Consiliului Județean, prefectul județului, Dan Nechifor, a convocat ieri o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), în care au fost supuse spre analiză mai multe măsuri pentru punerea în siguranță și consolidarea depozitului de deșeuri.

Asta după ce o serie de tasări și alunecări de teren au pus în pericol stabilitatea digului de protecție a celulei de depozitare, cu posibilitatea declanșării unui accident ecologic prin deversarea în pânza freatică şi în pârâul Burla a unei cantităţi de peste 10.000 de metri cubi de levigat.

Măsurile propuse au fost incluse într-un proiect de hotărâre CJSU, în baza unor propuneri făcute de grupurile de suport tehnic, care au analizat situația. În document se menționează că, odată cu adoptarea hotărârii, va fi declanșată situația de urgență, care presupune intervenția operativă a tuturor factorilor pentru limitarea efectelor negative a unui potențial pericol ecologic.

Cantitate uriaşă de levigat

Potrivit proiectului de hotărâre, cei de la Consiliul Județean (CJ), care sunt proprietarii depozitului, în comun cu operatorul, respectiv Diasil Service SRL, firma care administrează depozitul, trebuie să realizeze în regim de urgență lucrările pentru consolidarea digului, însă în conformitate cu prevederile contractuale, cu normele de mediu și cu planul de intervenție convenit în momentul obținerii autorizației integrate de mediu.

Articolul complet poate fi citit în MONITORUL DE BOTOȘANI.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE