În campanie

Data:

spot_img

„Cum poți să fii persan?” era întrebarea, devenită celebră, dintr-o minunată carte din secolul al XVIII-lea a lui Montesquieu, Scrisori persane. Cum poți să fii pesedist, ne-am putea întreba și noi acum, cum poți să fii coleg și subordonat al lui Ciolacu, Tudose, Grindeanu, Paul Stănescu etc.? Uite că se poate.

Pe listele de candidați PSD sunt rectori, profesori universitari, medici și alți oameni subțiri. Unele adeziuni relativ recente surprind.

Ce mai freamăt, ce mai zbucium. Acuzațiile DNA împotriva medicului Nelu Tătaru au fost mană cerească pentru acele televiziuni care, încălcând orice norme deontologice, fac în mod explicit – și grosier – propagandă pesedistă. Surprinde, de asemenea, amploarea mijloacelor puse în mișcare pentru a-l prinde pe medic cu mâța-n sac (și cu banii pe birou): se lucrează la caz de mai multe luni, cu agenți sub acoperire, de parcă Tătaru ar fi un fel de Al Capone.

Citește și: Cumnatul fostului președinte al Camerei Deputaților are apartament în complexul Nordis din Mamaia

Găinile și ouăle devin zdrobitoare dovezi care îl înfundă pe doctorul corupt. Toată tevatura asta, umflată mediatic, contrastează cu puținătatea comentariilor privind mega-escrocheria Nordis, unde s-au învârtit sume fabuloase și s-au dat „tunuri” impresionante. Da, dar Nordis e o escrocherie marca PSD, și atunci televiziunile aservite nu mai sunt deloc volubile.

Laura Vicol fusese numită de Ciolacu în fruntea comisiei juridice

Așa cum nu au dat atenție nici faptului că Laura Vicol, soția unuia dintre mai-marii de la Nordis, fusese pusă de Ciolacu și ai lui în fruntea comisiei juridice a Camerei deputaților. Minoră a fost considerată și escrocheria Unirea, firma de comerț înființată grație lui Dragnea și Petre Daea. PSD controlează nu numai administrația și, în general, zona politicului, ci și justiția, și presa.

Citește și: Cine sunt clienții Nordis din Mamaia, cea mai mare schemă imobiliară piramidală

Am văzut la lucru mașina de propagandă zilele trecute, cu ocazia conflictului dintre Nicușor Dan și primarul sectorului IV. Și Antena 3, și Realitatea, și România TV s-au dezlănțuit, prezentându-l pe Nicușor Dan drept un asasin care atacă oamenii pașnici cu „buldozerele însângerate”. Primarul Bucureștiului este unul dintre foarte puținii edili din țară care ies din schema actuală de putere. Compromiterea și sabotarea lui reprezintă, în chip evident, o sarcină de partid.

Am mai scris despre aceste aspecte și mi s-a obiectat că lumea nu se mai uită la televizor. De acord, se uită mai puțin, dar mare parte din cei care se uită aleg televiziunile pe care le-am menționat mai înainte. 

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Eșecul României? De ce e Republica Moldova pe marginea prăpastiei?

Votul la limită dat de moldoveni pentru Uniunea Europeană...

Sergiu Toader: (De)Serviciile de elită. De ce securitatea câștigă alegerile mereu, deși nu candidează niciodată

Câștigătorii premiului Nobel pentru economie din acest an, profesorii Daron...

Moldova iese la vot: Trenul european vine o singură dată

Moldova se află în fața unei decizii istorice. Trenul...