Alfred Bulai, dosar penal după acuzațiile aduse de studentele sale

Data:

spot_img

Alfred Bulai, dosar penal. Poliţia Capitalei a deschis, luni, un dosar de cercetare penală pentru folosirea funcţiei în scop sexual, după acuzaţiile aduse profesorului Alfred Bulai de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), potrivit Europa Liberă România.

„Poliţiştii Capitalei au demarat investigaţiile, faţă de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea funcţiei în scop sexual, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, a precizat sursa citată.

Ancheta Poliției Capitalei a fost demarată după publicarea investigației jurnaliștilor de la Snoop.ro cu privire la comportamentul profesorului Alfred Bulai, acuzat de abuzuri sexuale la adresa mai multor studente.

Citește și: Alfred Bulai, profesor la SNSPA și analist TV, le cere studentelor să se dezbrace în fața lui și le mângâie | Investigație a site-ului Snoop

Site-ul de investigații Snoop a publicat luni o investigație semnată de jurnalista Ioana Moldoveanu care dezvăluie că sociologul Alfred Bulai, profesor și cunoscut analist politic la TV, le cere studentelor să se dezbrace în fața lui, în practică, în camera unde este cazat și unde le cheamă să le ofere feedback academic.

Mai multe fete au acceptat să discute, video, cu Snoop, care a documentat vreme de 4 luni cazul, a analizat înregistrările și a obținut mărturii de la 18 oameni. În final, Snoop a discutat și cu Alfred Bulai.

Alfred Bulai, 61 de ani, este șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din București. Bulai a fost și prodecan și secretar de stat. Apare constant la TV și este cunoscut ca „unul dintre cei mai buni sociologi din România”.

Potrivit afirmațiilor lui Bulai către studentele sale, fetele trebuie să fie „sexicioase”, să aibă curaj „să-și expună corpul”. Le critică că nu sunt așa. Și în momente cheie, când sunt doar ei, în taberele de vară, le provoacă. „Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?”, se aude profesorul pe o înregistrare ajunsă în posesia Snoop. „Dezbracă-te să-mi arăți că ai mai multă încredere în tine”.

Conducerea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a transmis luni o primă reacție după publicarea investigației jurnaliștilor de la Snoop.ro.

Rectorul Remus Pricopie a cerut “retragerea profesorului Alfred Bulai din poziția de director al Departamentului de Sociologie și suspendarea participării la activitățile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică”.

Citește și: Rectorul SNSPA cere suspendarea lui Alfred Bulai de la activitățile didactice și retragerea din poziția de director al Departamentului de Sociologie

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Geoparcul UNESCO Ţara Haţegului: Arta şi ştiinţa se întâlnesc în proiectul ”The Big Green”

Proiectul european „The Big Green” (TBG), care aduce împreună...

Expert Forum a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024

Expert Forum (EFOR) a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile...

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști, acesta...

Roxana Mînzatu este vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru „oameni, competenţă şi pregătire”

Roxana Mînzatu este vicepreședinte executiv al Comisiei Europene responsabilă...