Alina Gorghiu a destituit șeful ONRC

Data:

spot_img

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că a eliberat-o din funcție pe Valentina Burdescu, șef al Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Ea va fi înlocuită de  Luiza Mardare, director al ORCT Constanța.

Într-un comunicat de presă, Gorghiu arată că a dispus Corpului de Control al ministrului efectuarea unui control la O.N.R.C, începând cu data de 19.08.2024. „Acest demers a fost efectuat în contextul discuțiilor din spațiul public privind anumite sincope în funcționarea noului sistem informatic al O.N.R.C”, se arată în document.

Ce spune raportul

Gorghiu susține că raportul Corpului de Control a constatat existența unui management defectuos la nivelul conducerii O.N.R.C.. Mai exact, „decizia punerii în producție a noului sistem la data de 26 iulie 2024, precum și suspendarea activității O.N.R.C. și a oficiilor teritoriale în perioada 16-25 iulie au fost adoptate în mod exclusiv de către directorul general/managerul de proiect Valentina Burdescu, fără consultarea personalului din cadrul O.N.R.C. și din cadrul oficiilor teritoriale”.

În plus, concluziile raportului Corpului de control arată că „deciziile cu privire la modul și momentul implementării noului sistem informatic, precum și testarea insuficientă a aplicației informatice au generat disfuncționalități în activitatea instituției”.

În ceea ce privește comunicarea conducerii ONRC cu mediul de afaceri și cetățenii, aceasta a fost profund deficitară, mai susține Gorghiu.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Avertismentul unei mari companii miniere. Dezvoltarea inteligenței artificiale ar putea duce la o penurie de cupru | Aktual24

Avertismentul unei mari companii miniere. Dezvoltarea inteligenței artificiale ar...

De ce a fost achitat evazionistul milionar Răzvan Petrovici, parte a grupului de la Monaco

Un judecător de la Tribunalul București a decis că...

Sondaj european. Milioane de români trăiesc în sărăcie | The Epoch Times

Sondaj european. Milioane de români trăiesc în sărăcie. În...