Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP) îi cere ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să verifice de ce CNATDCU tergiversează să se pronunțe dacă teza de doctorat a șefului Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, este plagiată.
„Particularități manageriale în cooperarea polițienească internațională pentru prevenirea spălării banilor”, permițându-i să beneficieze de sporuri presupus necuvenite pentru studiile doctorale invocate și să poată solicita, în curând, pensia de serviciu calculată prin raportare și la aceste sume. Este nepermis ca o suspiciune de o asemenea gravitate privind lipsa de onoarea și integritate să fie lăsată să planeze atâta timp tocmai asupra șefului instituției chemate să verifice integritatea magistraților. Este cu atât mai grav cu cât această suspiciune îl face pe dl. jud. dr. Lucian Netejoru vulnerabil în funcția ocupată. Constatăm cu uimire că CNATDCU are nevoie de mai mult timp să citească teza de doctorat a domnului jud. dr. Lucian Netejoru, decât i-a fost acestuia necesar să o scrie. Pasivitatea CNATDCU e cu atât mai de neînțeles, cu cât nu poate fi epuizant efortul de a citi stufoasa bibliografie de 3 cărți din care jud. dr. Lucian Netejou și-a încropit teza de doctorat (după cum am aflat din presă) și pe care a susținut-o în anul 2010 la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București”, se arată în textul comunicatului de presă, emis de AMASP.
În acest context, magistrații susțin că deși a ales o temă privind managementul, toată activitatea de manager a șefului Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru în cadrul Inspecției Judiciare trezește suspiciunea că lecturarea celor 3 cărți din bibliografie a fost cel mult superficială având în vedere numărul de anulări și respingeri a acțiunilor disciplinare exercitate și criticile constante la nivel național și internațional privind acțiunile și modul de coordonare ale activității de inspecție.
Judecătorul Lucian Netejoru, inspector-șef al Inspecției Judiciare, a plagiat aproape tot conținutul tezei sale de doctorat în Ordine Publică și Siguranță Națională, pe care a susținut-o în 2010 la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. Doar de trei cărți a fost nevoie pentru încropirea lucrării care i-a adus lui Netejoru titlul de doctor, lucrare intitulată „Particularități manageriale în cooperarea polițienească internațională pentru prevenirea spălării banilor”, scria Pressone.
Astfel, cel puțin 140 din totalul de 294 de pagini ale tezei sunt reproduse din volume semnate de chestorul Costică Voicu, fost șef al Poliției Române și fost rector al Academiei de Poliție.