Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, despre războiul din Ucraina: România a arătat lumii adevăratul sens al solidarităţii

Data:

spot_img

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, a declarat joi, la Galaţi, referindu-se la războiul din Ucraina, că „România a arătat lumii adevăratul sens al solidarităţii”, americanii fiind „impresionaţi de felul în care poporul şi Guvernul României s-au îndreptat spre frontieră când a început războiul pentru a-i ajuta pe cei în nevoie”.

„Ca parteneri strategici şi ca aliaţi în NATO, suntem uniţi în faţa agresiunii neprovocate şi ilegale a Rusiei, pentru a sprijini Ucraina şi a consolida apărarea colectivă în cadrul Alianţei. În tot acest timp, în faţa greutăţilor de neimaginat îndurate de vecinii din Ucraina, România a arătat lumii adevăratul sens al solidarităţii. Mobilizarea şi empatia din partea oamenilor din Galaţi pentru vecinii lor au fost de-a dreptul extraordinare. Am fost impresionaţi de felul în care poporul şi Guvernul României s-au îndreptat spre frontieră când a început războiul, pentru a-i ajuta pe cei în nevoie, oferind ceai şi cozonac, alături de sprijin material. Acţiunile dumneavoastră au făcut o diferenţă în vieţile nenumăratelor familii ucrainene”, a afirmat Kathleen Kavalec, citată de Agerpres.

Citește și: Sociologul Alfred Bulai a fost arestat preventiv

Ambasadoarea le-a mulţumit public românilor pentru ajutorul oferit ucrainenilor şi i-a asigurat că vor avea întotdeauna un partener în Statele Unite ale Americii.

„Vă mulţumim pentru că aţi arătat lumii că în vremuri de criză România rămâne unită, pregătită să ajute pe cei aflaţi în nevoie. Vă asigurăm că veţi avea întotdeauna un partener în Statele Unite. Ne onorează să fim alături de dumneavoastră”, a spus Kathleen Kavalec.

Ambasadoarea Kathleen Kavalec s-a aflat joi la Galaţi, unde a participat la vernisajul expoziţiei fotografice itinerante „Noi, Poporul/ We the People”, realizată de Ambasada SUA la Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României, cu Agenţia Naţională de Presă Agerpres şi în colaborare cu Universitatea din Craiova, care celebrează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România.

Citește și: Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (I)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ionuț Pucheanu / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Guvernul alocă până la 10.000 de lei familiilor afectate de inundații

Guvernul alocă până la 10.000 de lei familiilor afectate...

Cutremur cu magnitudinea 5,2 în zona seismică Vrancea, județul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni, la...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Școlile din zonele afectate de inundații vor adopta învățământul hibrid, anunță ministrul Educației, Ligia Deca

Școlile din zonele afectate de inundații vor adopta învățământul...