Ambasadoarea SUA și soțul ei, în drumeție pe Via Transilvanica | Săptămâna Online

Data:

spot_img

Ambasadoarea Kathleen Kavalec și soțul ei s-au aventurat recent într-o minunată experiență – o drumeție de trei zile pe o secțiune a Via Transilvanica din Transilvania rurală, anunță Ambasada SUA în România pe pagina de Facebook. Împreună s-au bucurat să descopere locuri pe care poate nu le-ar fi descoperit niciodată dacă traseul nu i-ar fi îndrumat spre acestea.

Unul dintre punctele culminante ale călătoriei a constat în descoperirea fiecăruia dintre indicatoarele (bornele) de etapă sculptate în mod unic la fiecare kilometru, care i-au ajutat să își urmărească progresul de-a lungul drumului. Cuplul s-a cazat în pensiuni tradiționale și a savurat bucătăria locală. Au vizitat mai multe situri culturale și istorice, cum ar fi Castelul Bethlen din Criș și mai multe biserici săsești fortificate, inclusiv situl Biertan, aflat în patrimoniul mondial UNESCO.

Citește și: Prim ministrul Indiei a vizitat Rusia, Polonia și Ucraina. Cum explică analiștii implicațiile acestui tur diplomatic

În timpul drumeției lor, ambasadoarea Kavalec și soțul ei s-au întâlnit cu locuitori și experți locali care le-au împărtășit informații despre satele lor și istoria locurilor. Ambasadoarea a aflat despre influența lui Stephan Ludwig Roth, un vizionar al secolului al XIX-lea, care a lucrat pentru a aduce împreună români, sași, maghiari și romi. De asemenea, s-au bucurat de observarea vieții sălbatice locale, inclusiv a unui urs, care, din fericire, a păstrat distanța!

Ambasadoarea Kavalec și-a exprimat încântarea pentru existența acestui traseu. „Mă bucur să văd că Via Transilvanica atrage tot mai multă atenție, atât în țară, cât și în străinătate”, a spus ea.” „Felicitările mele vizionarilor și voluntarilor care au făcut posibil acest lucru. Via Transilvanica este o adevărată comoară, atât pentru români, cât și pentru vizitatorii străini interesați să descopere toate frumusețile pe care România le are de oferit.”

Continuarea, în Saptamana.online

Citește și: Președinții statelor baltice: „Susținem integrarea europeană a Republicii Moldova”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: U.S. Embassy Bucharest / Facebook)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...