Ambasadorul Adrian Zuckerman: “Vom continua să extindem parteneriatul nostru nu doar în timpul acestei crize, ci şi reconstruindu-ne economiile”

Un nou transport aerian cu echipamente medicale a ajuns pe Aeroportul Otopeni în cursul zilei de ieri, 8 aprilie. Dispozitivele medicale și echipamentele de protecție au drept sursă de proveniență Coreea de Sud, iar transportul aerian s-a realizat cu sprijinul Statelor Unite ale Americii.

De altfel, ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman a declarat, la sosirea avionului NATO cu echipament medical faptul că solidaritatea e singura cheie în care trebuie interpretată reacția lumii întregi la pandemia de coronavirus.

Acesta este un adevărat simbol al cooperării pe care NATO o oferă tuturor statelor sale membre şi al modului în care ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor pentru a ne ajuta reciproc atunci când are loc o criză în lume. Vom trece peste această problemă şi criză cauzată de coronavirus dacă vom continua să colaborăm. Multe companii americane din România au contribuit şi ele într-o varietate de moduri, care nu se cunosc public, de la contribuţii financiare până la donaţii în produse şi servicii. Facem cu toţii eforturi să ajutăm poporul român să depăşească această situaţie. Poporul american şi eu suntem incredibil de impresionaţi atunci când oameni precum ministrul Apărării Nicolae Ciucă, premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis mă întreabă care este situaţia pentru poporul american şi dacă ne pot ajuta în vreun fel, ceea ce este extrem de emoţionant. Preşedintele Trump şi alte persoane din Guvernul SUA mă întreabă constant cum putem ajuta, iar împreună vom depăşi cu toţii această situaţie şi vom fi bine, lucru care sperăm că se va întâmpla foarte curând.

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România

Cel de-al treilea transport aerian cu echipamente medicale sosit în România cu sprijin american vine ca o rezolvare parțială în criza de echipamente medicale pe care o înfruntă acum țara noastră, iar eforturile conjugate vor continua până la rezolvarea crizei și, mai ales până la reconstruirea a ceea ce pandemia a distrus, din punct de vedere economic.

Asta susține ambasadorul Adrian Zuckerman, convins de faptul că acum Parteneriatul Strategic dintre SUA și România e mai puternic ca niciodată:  “Suntem mândri că am putut oferi asistenţă Guvernului României pentru transportarea resurselor extrem de necesare din Coreea de Sud în România.

Doresc să mulţumesc echipei SAC (Capabilitatea de transport aerian strategic) pentru asumarea acestei misiuni importante.

Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite şi România nu a fost niciodată mai puternic şi aduce beneficii popoarelor noastre în numeroase domenii.

Vom continua să consolidăm şi să extindem parteneriatul nostru nu doar în timpul acestei crize, ci şi reconstruindu-ne economiile.”

Carmen Dumitrescuhttp://liberinteleorman.ro
Jurnalist de investigație și autor. Fondator al publicației Investigatoria și co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Anchetă despre „mafia detaşărilor”, cu Costel Alexe printre „naşi”

În perioada 2020-2021, la Administrația Națională Apele Române (ANAR) au fost angajați zeci de membri PNL sau protejați ai unor parlamentari ai acestei formațiuni...

Jazz in the Park 2021 revine cu două evenimente anul acesta! Cum și unde se va desfășura festivalul?

Jazz in the Prak 2021 revine anul acesta cu două evenimente organizate la date diferite și în locuri diferite. Organizatorii au pregătit o mulțime...

VIDEO | Garanția pentru Copii. Eurodeputatul Dragoș Pîslaru explică planul european integrat de combatere a sărăciei în rândul copiilor

"România va trebui să-și desemneze un coordonator național pentru a urmări Garanția pentru Copii. Vom avea obligația ca în șase luni de la adoptare să avem o strategie, un plan cu privire la Garanția pentru Copii în România"