Ambasadorul României în SUA, primit de președintele Joe Biden în Biroul Oval

Data:

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, istoricul Andrei Muraru, a fost primit de președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, în Biroul Oval.

„Am fost deosebit de onorat să fiu primit de către Președinte Joe Biden la Casa Albă. I-am transmis Președintelui Statelor Unite mesajul Președintelui Klaus Iohannis, precum și dorința noastră de a întări parteneriatul trainic dintre România și SUA. Președintele Biden a mulțumit României pentru ajutorul neprețuit pe care l-a oferit și continuă să îl ofere Ucrainei de la începutul invaziei rusești.

România este cel mai puternic aliat al SUA în regiune, dar zona Mării Negre este în acest moment cel mai vulnerabil loc din tot spațiul NATO. Iar dacă Rusia este principala amenințare iminentă și directă la adresa noastră și a vecinilor noștri, răspunsul nu poate fi decât o prezență militară americană și mai robustă în regiune și, în mod special, în România.

Alianțele puternice și oamenii înzestrați cu speranță au schimbat și vor continua să schimbe lumea. Mai mult ca oricând, vremurile pe care le trăim reclamă o voce clară și fermă. Fără curajul și determinarea Președintelui Biden, poate că NATO nu ar fi fost atât de întărită și de unită cum este astăzi.

O istorie personală foarte convingătoare – așa s-ar putea intitula relația președintelui Biden cu România. Ca senator, a rememorat șeful guvernului federal american, a militat pentru integrarea României în NATO, experiență care l-a încurajat să creadă în destinul României. Am evocat totodată împreună vizitele pe care le-a întreprins la București ca vicepreședinte, precum și recentă călătorie a Primei Doamne a SUA în România, care a ascultat istoriile zguduitoare ale unora dintre cei peste 1,3 milioane de ucraineni fugiți din calea războiului barbar și ajunși la noi în țară”, a scris Andrei Muraru pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto – Facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU
  1. Deschiderea fara de margini a SUA catre intreaga lume . Stiinta poltitica acumulata incepind cu cei 29 de ani impliniti ,atunci cind a fost ales senator în Senatul SUA pentru Delaware, forta dovedita de a uni intreaga lume Occidentala si pe aliatii ei , umanismul si umanitatea persoanei J.R.Biden aflat la exceptionala virsta datatoare de inteligenta , toate la un loc , fac ca omenirea sa fie pusa in fata unor alegeri fara de precedent .Nu exista , daca il scoatem pe mai tinarul Macron din ecuatie , o personalitate occidentala ce poseda atita stiinta politica .Sa nu uitam insa sa aducem alaturi si pe presedintele Iohannis care daca reuseste sa aduca Rep . Moldova in structurile UE devine liderul de necontestat al Europei de est .Recenta vizita„ a celor patru ”in Ucraina ne-a aratat cu prisosinta asta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...