duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterAmbulanța pentru Monumente ajunge, din nou, în Caraș-Severin. Obiectiv: salvarea a două...

Ambulanța pentru Monumente ajunge, din nou, în Caraș-Severin. Obiectiv: salvarea a două simboluri ale industriei din Banat

După ce, în anii trecuți, au „resuscitat” două mori de apă din Valea Almăjului, la Rudăria (Eftimie Murgu) și Prigor, voluntarii și specialiștii de la Ambulanța pentru Monumente vor interveni, în această vară, pentru salvarea a două monumente de arhitectură industrială din Caraș-Severin, cu o vechime de aproape 300 de ani. Cei care doresc să pună umărul la aceste la lucrări se pot înscrie până pe 31 martie.

Turnul de alimentare furnal și Ansamblu stăvilar şi canal aducţiune apă (pentru furnale) din orașul Bocșa sunt cele două monumente asupra cărora va interveni, în perioada 9-30 august, Ambulanța pentru Monumente. Intervenția va avea două etape. În prima fază, va fi realizată o curățenie generală în jurul obiectivelor: igienizarea vegetației ce înconjoară ansamblul, demontarea elementelor ce se desprind de structură și degajarea interiorului de moloz și deșeuri. Apoi, va urma punerea în siguranță a întregului ansamblu aflat într-o stare avansată de degradare.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE