Un recidivist s-a ales doar cu o amendă de 1800 de lei după ce s-a urcat la volan cu permisul suspendat. Instanța a ignorat palmaresul infracțional al inculpatului | De Brăila

Data:

spot_img

Un recidivist s-a ales doar cu o amendă de 1800 de lei după ce s-a urcat la volan cu permisul suspendat. Inculpatul mai avea două dosare penale pentru conducere fără permis și se afla în arest la domiciliu într-un dosar de trafic de droguri.

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, sentința din 12 august a fost pronunțată de judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila. DEBRAILA.ro a prezentat, în repetate rânduri, mai multe soluţii controversate ale magistratului, cea mai cunoscută fiind eliberarea din arest preventiv a unui pedofil – justificată cu argumente pro-violator.

Individul condamnat la plata unei amenzi de 1.800 de lei a fost prins la volan cu permisul suspendat pe 25 iunie 2022. A fost trimis în judecată după mai puțin de un an, respectiv în aprilie 2023 și, după cum am arătat anterior, a fost condamnat de Coarnă, în primă instanță, acum două zile, pe 12 august.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Trecutul infracțional al inculpatului, greu de ignorat

În prezent, acesta se află în arest la domiciliu și, totodată, este judecat într-un dosar de trafic de internațional de droguri. Totodată, în 2019, a fost eliberat condiționat dintr-o pedeapsă de 4 ani de închisoare – cu un rest rămas de executat de 403 zile.

Și pentru ca tabloul infracțional omis de judecătoarea Cristina Coarnă să fie complet, individul a mai fost prins de polițiști la volan cu permisul suspendat. A fost prins chiar de două ori în mai puțin de o săptămână, în august 2021, fiind cercetat în două dosare penale ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, reunite într-un singur dosar.

Practic, fără să argumenteze în vreun fel de ce a ales să îi aplice bărbatului cea mai blândă pedeapsă pentru conducerea cu permisul suspendat, potrivit documentului obținut de DEBRAILA.ro, judecătoarea s-a limitat la a nota doar că „instanţa apreciază că în cauză poate fi aplicată pedeapsa amenzii”.

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. În acest dosar, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei, caz în care limitele pedepsei se reduc cu o treime în cazul pedespei închisorii și cu o pătrime în cazul pedepsei amenzii.

Continuarea, în Debraila.ro

Citește și: Controversele Olimpiadei, de data aceasta, de ordin identitar – cu puțin ajutor de la Moscova

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related