„Amendă” de 3,3 milioane de euro pentru Primăria Iași. O nebuloasă cu proiecte europene

Data:

Banii sunt ceruţi din cauza unor nereguli în derularea unor proiecte cu fonduri europene. Cele trei proiecte derulate în perioada 2007 – 2013 sunt cercetate de procurorii anticorupţie. Municipalitatea din Iași a constestat în instanţă „corecţiile”, dar trebuie să dea banii, urmând ca în cazul unei sentinţe favorabile să-i primească înapoi.

Citește și: Lungul drum al Alejandrei din Mexic la București. Cât de greu este pentru un migrant să învețe să fie român

Trei proiecte europene derulate acum zece ani au adus o „gaură” în bugetul local de câteva milioane de euro. Anul acesta, Primăria a fost nevoită să suporte o „amendă” în valoare 16,5 milioane lei. Informaţia apare în proiectul de hotărâre aferent execuţiei preliminate a bugetului local pe anul în curs.

Potrivit sursei citate, aceştia bani reprezintă corecţii financiare la sume primite de la Uniunea Europeană. Interpelaţi pe temă, oficialii municipalităţii ne-au declarat că este vorba despre corecţii aferente a trei proiecte europene derulate în perioada 2007 – 2013.

„Corecţiile amintite sunt contestate de noi în instanţă. Procesele nu sunt finalizate. Dar e o interpretare a legislaţiei europene în domeniu: dacă înregistrezi creanţe (chiar dacă ele sunt sub formă de corecţii contestate) nu poţi merge la semnat contracte noi. Dacă vom câştiga aceste procese, ministerul (Dezvoltării, n.r.) ne va da banii înapoi”, a declarat purtătorul de cuvânt la instituţiei, Sebastian Buraga.

Cele trei proiecte „amendate” la momentul implementării au fost axa culturală, axa Est-Vest şi axa Sud. Primul proiect a vizat modernizarea mai multor străzi centrale, al doilea a inclus pasajul Mihai Eminescu, iar celălalt a determinat, printre altele, reînfiinţarea liniei pentru tramvaie pe ruta CUG – Centru.

Aceste proiecte au fost şi sunt în vizorul DNA.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să vopsești ouăle de Paște

Cum să vopsești ouăle de Paște, în roșu sau...

Ucraina a înăsprit legea mobilizării: Proceduri noi, amenzi, dar şi recompense

Ucraina are nevoie urgentă de soldaţi. Rada Supremă de...

Șansele coaliției PSD-PNL de a mai câștiga alegerile țin de un plan simplu | Aktual24

Șansele coaliției PSD-PNL de a câștiga alegerile parlamentare și...