Amendat de același polițist de patru ori în decurs de o oră

Data:

Un bărbat a fost amendat de același polițist de patru ori în decurs de o oră. S-a adresat instanței, reclamând comportamentul considerat abuziv al polițistului din Țibănești – Iași care îl sancționase. Nu a reușit să obțină însă decât anularea unei singure amenzi.

Conform plângerii depuse de Florin A. la Judecătorie, pe 5 martie 2021 își dusese mama cu mașina până la o farmacie situată peste drum de postul de poliție Țibănești, pentru a-și lua medicamente.

În timp ce mama lui Florin A. cobora din mașină, un polițist a trecut strada și a cerut șoferului documentele, spunându-i că îl va amenda pentru că oprise la doar 15 metri față de trecerea de pietoni.

Șoferul a încercat să-i explice că oprise doar câteva clipe, cât să coboare mama sa, dar polițistul a fost de neînduplecat. Agentul s-a întors în sediul poliției și, pentru că afară era frig, sora lui Florin A. și-a lăsat fiica de doi ani în mașină.

Citește și Gabriel Oprea, achitat în prima instanță în dosarul privind decesul polițistului Gigină

La revenirea agentului de poliție, acesta a observat copilul pe bancheta din spate a autovehiculului. I-a mai aplicat șoferului o amendă pentru că fetița nu era așezată într-un scaun special și s-a întors în sediu pentru a completa un nou proces-verbal, pentru o amendă de 725 lei și 3 puncte de penalizare. Florin

A. spune că polițistul nu s-a grăbit să se întoarcă pentru a-i înmâna al doilea proces-verbal, așa că a intrat în sediu pentru a cere explicații. I s-a spus să aștepte. Când polițistul și-a făcut apariția, mai adusese un proces-verbal, spunându-i totodată șoferului că i-a reținut permisul pentru 30 de zile întrucât părăsise autoturismul. În plus, mai primea o amendă de 725 lei.

Enervat, șoferul a răbufnit, ceea ce i-a mai adus o amendă, în valoare de 1.000 de lei, pentru tulburarea liniștii publice.

Deși Florin A. reproșa un comportament abuziv al polițistului, magistrații Judecătoriei nu au fost de aceeași părere.

Continuarea în Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Avertisment NATO. Războiul submarin și internetul

Avertisment NATO. Războiul submarin și internetul. Cablurile şi conductele...

De la mare la golf. Iranul nu a fost întotdeauna dușmanul Israelului

Am avut parte de un week-end palpitant pe plan...

Casa Roset-Catargiu din Iași. Restaurarea unui simbol | Ziarul de Iași

Casa Roset-Catargiu din Iași. Institutul Național al Patrimoniului vrea...