duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterAn greu pentru culturile de viță de vie! Producător local din Timiș:...

An greu pentru culturile de viță de vie! Producător local din Timiș: „A fost secetă, au venit ploi, a fost iar secetă, dar producția este bună”

Seceta a rărit strugurii în podgorii, dar producătorii locali din județul Timiș spun totuși că producția nu este una rea. Vinul continuă să fie la mare căutare, iar producătorii estimează chiar o ușoară creștere a prețului. Un producător local din Recaș, cu o experiență în viticultură de aproximativ 27 de ani, a povestit cum „și-a pus amprenta” anul 2020 pe producția de struguri.

Liviu Gâts este din Recaș, zonă cunoscută pentru meleagurile pline de viță de vie, dar și pentru una dintre cele mai mari companii producătoare de vinuri din țară. Producătorul local spune că anul 2020 a fost unul foarte greu pentru agricultură, în general.

„La strugurii de masă prețul este chiar mai mic decât în anii trecuți pentru că nu se vând. Se vând foarte greu, probabil nu e un produs de strictă necesitate, iar atunci producătorii nu se orientează pe struguri și au alte priorități. La vin, tendința este de creștere a prețului pentru că sunt tot mai mulți consumatori sunt pe plan mondial, consumatori constanți de vin care au descoperit că vinul este o băutură sănătoasă. Noi, producătorii mai mici, vindem strugurii celor care își fac vin acasă. 200, 300, 500 de kilograme, iar ei își fac vinul lor.”, a mai spus Liviu.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE