joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterAna Birchall: „Adevărata miză este ce se va întâmpla după SIIJ, cu...

Ana Birchall: „Adevărata miză este ce se va întâmpla după SIIJ, cu magistrații care au încălcat legea”

Desființarea Secției Speciale a venit la pachet cu un amendament prin care se instituie obligativitatea unui aviz din partea CSM pentru trimiterea în judecată a procurorilor și judecătorilor. Stelian Ion și-a delegat votul la momentul respectiv, iar acum se plânge public, ori de câte ori are prilejul, cu privire la acel amendament periculos. Fostul Ministru al Justiției, Ana Birchall, îl taxează dur pe actualul ministru cu privire la faptul că nu face nimic pentru remedierea situației, în afară de a se plânge la televizor.

Ana Birchall a postat astăzi pe pagina sa de Facebook o analiză a situației și atrage atenția asupra faptului că pasivitatea (cumva de neînțeles) a lui Stelian Ion îl poate duce pe acesta la același nivel de toxicitate ca predecesori pesediști, ca Florin Iordache sau Tudorel Toader.

Mai mult, fostul ministru al Justiției spune, cu subiect și predicat, că Stelian Ion are posibilitatea de a remedia problema amendamentului periculos, prin solicitarea ca acesta să se întoarcă în analiza Comisiei Juridice și să fie retras.

Smiorcăiala asta manipulativă la TV trebuie să înceteze! Mă întreb dacă domnul Stelian Ion are curaj, determinare, asumare și responsabilitate să ceară urgent reîntoarcerea la Comisia Juridică a proiectului de lege pentru eliminarea acestui amendament ale cărui efecte juridice sunt toxice pentru sistemul judiciar!? Așa ar acționa faptic un ministru al justiției responsabil și asumat, nu manipulând sau doar văitându-se cu declarații publice! Există aceasta posibilitate tehnică tocmai pentru ca proiectul de lege pentru desființarea SIIJ, CU ACEST AMENDAMENT, încă nu a fost votat de plenul Camerei Depuțatilor!„, arată Ana Birchall.

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE