joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterAna Birchall despre extrădarea lui Rizea: Am solicitat extrădarea lui în a...

Ana Birchall despre extrădarea lui Rizea: Am solicitat extrădarea lui în a doua zi de mandat

Fostul ministrul al Justiţiei Ana Birchall a vorbit, miercuri, pe Facebook, despre demersurile pe care le-a făcut pe vremea când era ministru în funcţie, pentru extrădarea fostului deputat PSD din Republica Moldova.

„M-aţi tot întrebat, îndreptăţit de altfel, ce am făcut eu cât am fost ministrul Justiţiei, pentru ca toţi fugarii să fie aduşi în ţară să îşi ispăşească pedeapsa iar prejudiciul cauzat statului român să fie recuperat. Mereu v-am răspuns, spunându-vă adevărul, şi anume că pentru fiecare caz în parte am avansat semnificativ cu procedura de extrădare sau cu punere în aplicare a mandatului european de arestare”, a scris fostul ministru pe platforma de socializare.

Ana Birchall relatează că „în cazul Rizea solicitarea de extrădare a lui Rizea a fost formulată în data de 25 aprilie 2019”, la o zi de când a fost numită ministru.

„Ministerul Justiţiei din Republica Moldova ne-a informat atunci că Rizea avea cetăţenie moldovenească şi, conform Constituţiei Republicii Moldova, nu poate fi extrădat. Nu ne-am dat bătuţi şi am continuat dialogul cu autorităţile din Republica Moldova şi în data de 14 octombrie 2019 MJ a transmis documentele necesare pentru preluarea executării pedepsei impuse de către instanţa românească numitului Rizea Cristian de către autorităţile judiciare competente ale Republicii Moldova. Acum Rizea nu mai are cetăţenia moldovenească aşa că acest impediment nu mai există!”, a adăugat Ana Birchall.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE