marți, 19 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterAna Birchall, după condamnarea lui Zlotea: "Deja devine o modă ca toți...

Ana Birchall, după condamnarea lui Zlotea: „Deja devine o modă ca toți condamnații să își ia tălpășița”

Fostul europarlamentar Marian Zlotea a fost condamnat definitiv la 8 ani și 6 luni de închisoare, după ce ar fi forțat mâna subalternilor din Autoritatea Sanitar Veterinară să finanțeze partidul lui, sub amenințarea pierderii locurilor de muncă.

Condamnarea a venit la pachet cu victimizarea lui Zlotea, care se consideră o victimă politică și spune că, în acest sens, a solicitat unui alt stat conferirea statutului de „refugiat politic”. În plus, susține că își va căuta dreptatea la CEDO.

„Sunt nevinovat iar aceasta este o sentință nedreaptă dată într-un dosar bazat în totalitate pe două denunțuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpați arestați care, ulterior denunțurilor, au fost eliberați.Toată povestea s-a creionat în jurul acțiunilor sociale organizate pe lângă biserici în campania electorală din 2009. Faptele au fost catalogate de DNA ca fapte de corupție și trafic de influență fără nicio probă în acest sens.

Instanta de fond a Tribunalului București a dispus în ceea ce mă privește o pedeapsa de 2 ani cu suspendare pe care bineînțeles că am considerat-o nedreaptă și am atacat-o. Instanța de apel nu a respectat nici un drept la apărare pe tot parcursul procesului schimbând în penultimul termen al pronunțării încadrarea în trafic de influență fără ca acest lucru să se fi solicitat de vreuna dintre părțile implicate.Consider că această sentință este nedreaptă și este o plată politică pentru simplul fapt că nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva să preia PDL.

Voi ataca acestă decizie la ÎCCJ, la CEDO, la toate instituțiile europene abilitate care mă pot ajuta să-mi dovedesc nevinovăția. Oricine va avea curiozitatea de a citi acest dosar va vedea că nu există nicio probă care să mă incrimineze. Platesc acum exclusiv pentru simplul fapt că nu am plecat capul în fața deținătorilor puterii absolute.Ultimele alegeri parlamentare și tot ce s-a întâmplat cu acestea sunt dovada clară că democrația a fost confiscată în această țară.În 4 decembrie 2020 am fost amenințat că dacă nu voi renunța la monitorizarea procesului electoral din 6 decembrie voi primi o condamnare cu executare în acest dosar. Motiv pentru care nu am mai participat și am plecat din țara și nu am asistat la monitorizarea electorală pe care o desfășuram în calitate de președinte al ATRNU!În acest moment, știind de această înscenare de sentință care urma să mi se pregătească am părăsit Romania și, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă țară. Cu probele și dovezile pe care le am, inclusiv înregistrările din dosar care îmi dovedesc nevinovăția, îmi voi căuta dreptatea la CEDO.„, a scris Zlotea pe Facebook.

Ca reacție la postarea lui, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a avut o reacție extrem de dură. Aceasta susține că nu e normal ca infractorii să se declare cu atâta ușurință refugiați politici sau victime politice, iar statul român ar trebui să fie în gardă pentru a preveni fuga acestor personaje, pentru a scăpa de consecințele legale ale faptelor lor. Ea cere Ministerului Justiției să vină cu măsuri pentru a împiedica fuga din țară a corupților.

Condamnatul pentru acte de corupție, Marian Zlotea, devine „fugarul” și „refugiatul politic” Marian Zlotea! Da, ați citit bine.. acest domn scrie pe FB că este victimă politică și a solicitat în altă țară statutul de refugiat politic, deși la ora aceasta ar fi trebuit legal să fie în custodia autorităților române! Este un déjà vu ca toți condamnații pentru corupție (când ar trebui sa execute pedeapsa și să returneze statului roman banii furați) să invoce că sunt victime politice, sunt persecutați politici și își iau tălpășita în alte țări de unde râd în nas autorităților statului român!


Solicit de urgență Ministerului Justiției ca, în principal, împreună cu Parchetul General și CSM să vină urgent cu măsuri care să împiedice fuga din țară a acestor persoane certate cu legea ( de exemplu de ce și în ce condiţii sunt ridicate, cu destul de multă uşurinţă, măsurile controlul judiciar, interdicţia de a părăsi ţara, consemn la frontieră etc). Pana la urma politica penală a unui stat este făcută ținând cont în primul rând de realitățile din țară ori în ultima vreme deja devine o modă ca toți condamnații să își ia tălpășița și să nu execute pedeapsa prevazută de hotararea judecatorească, să nu returneze statului român banii furați.. În schimb, cu tupeu se dau cu zmeul, își afișează opulenta în vile luxoase prin Italia sau invocă, cu maximă obrăznicie, că sunt „victime politice”… Când furau banii românilor cinstiți nu mai erau „victime politice”?„, susține Ana Birchall.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE