miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterAna Birchall: Gașca „Frăția penalilor" se întoarce și se răzbună

Ana Birchall: Gașca „Frăția penalilor” se întoarce și se răzbună

Gașca „Frăția penalilor” se întoarce și se răzbună. Dacă nu era clar până acum ce prietenie strânsă există între Florin „Altă întrebare” Iordache și anumiti membrii CCR, iată că acum se dau pe față jocurile dubioase dintre ei, a scris Ana Birchal, fost ministru al Justiției.

„Mai are cineva îndoieli că e nevoie de o reformare din temelii a acestei instituții? Cât despre Iordache, poate să se «bucure» de măreția funcției de Șef al Consiliului Legislativ pe un termen extrem de scurt!

Sper că în această perioadă să nu facă totuși și mult rău! Dar DA, așa cum am mai spus, indiferent de decizia CCR, Iordache poate fi foarte ușor revocat de la șefia Consiliului Legislativ în virtutea principiului de drept «Actus primus, Actus contrarius» (Cine emite un act, poate să îl și revoce).

Cu alte cuvinte, oricând Parlamentul poate să se întrunească și să-l revoce pe domnul Iordache, indiferent de decizia aceasta a CCR”, a scris Ana Birchall.

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizările PNL şi USR privind numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

CCR a respins şi sesizările celor două formaţiuni în legătură cu numirea lui George Edward Dircă în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a Consiliului Legislativ.

Pe 22 octombrie, liberalii au depus sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Florin Iordache rămâne, astfel, președinte al Consiliului Legislativ, deși experiența sa juridică a fost dobândită după 40 de ani, când a devenit și deputat. Iordache este inginer mecanic de meserie. Iar de carieră – oportunist slugarnic al tuturor conducerilor PSD.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE