miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterANAF a pierdut procesul cu Roșia Montana pentru TVA neîncasat

ANAF a pierdut procesul cu Roșia Montana pentru TVA neîncasat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că Roșia Montana Gold Corporation nu datorează 6 milioane de euro (TVA aferent contractelor de publicitate din perioada 2011-2013) așa cum pretindea ANAF.

„Respinge recursul declarat de recurenta-parata ANAF-Directia Generală Regionala a Finanţelor Publice Brasov-AJFP Mureş împotriva sentinţei nr.23 din 6 februarie 2019, pronunţate de Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, că nefondat. Definitivă”, se precizează în minuta hotărârii ICCJ din 14 decembrie 2020”, se precizeaza in minuta hotararii ICCJ din 14 decembrie 2020, scrie Adevărul.ro

Anterior, şi Curtea de Apel Alba Iulia a anulat decizia de impunere a ANAF, din iunie 2017. Potrivit deciziei ANAF, compania Roşia Montana Gold Corporation ar fi trebuit să achite la bugetul de stat suma de circa 26,9 milioane de lei, reprezentând TVA.

Motivul principal pentru care instanţele au decis să anuleze decizia de impunere este o practică neunitara manifestată de ANAF, care şi-a schimbat strategia fiscală după ce a acordat deducerea TVA pentru cheltuielile de publicitate ale companiei din perioada 2007 – 2011.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE