Anca Dinicu recomandă „Prietena mea genială”, „Păcatul originar” și „Crimă și pedeapsă”

Data:

spot_img

Trei dintre cărțile care mi s-au lipit de suflet, care au ridicat niște întrebări și care au contat sunt „Păcatul originar”, de Anthony Quinn, „Crimă și pedeapsă”, de Fyodor Dostoevsky, și „Prietena mea genială”, de Elena Ferrante.

Prietena mea genială, de Elena Ferante
Prietena mea genială, de Elena Ferante

Am să vă spun câte ceva despre cea din urmă, pentru că îmi este cea mai proaspătă în gând și pentru că de curând am văzut și serialul bazat pe romanele celebrei autoare.

Subiectul central este prietenia dintre două fete, Elena Greco si Raffaella Cerullo, din copilăria lor în Napoli, din anii 1950 până la maturitate.

Citește și: Maia Morgenstern recomandă „Iosif și frații săi”

Am apreciat stilul de scriere, detaliile atmosferice și personajele conturate cu atâta grijă.

Este o carte pe care cu greu îți vine să o lași din mână, plină de mister, explorează complexitățile prieteniei, ale clasei sociale, ale dinamicii familiei și identității personale.

Ferrante creează o lume realistă, vibrantă și plină de culori, iar descrierile sale de locuri sunt impresionante. Atât de marcată am fost, încât vacanțele următoare mi-am dorit să le petrec acolo.

Am reușit să descopăr Napoli și vara asta îmi doresc să ajung și în Ischia, o parte din acțiune petrecându-se acolo.

Citește și: Vlad Petreanu recomandă: „Drum spre nelibertate” și „Sapiens: O scurtă istorie a omenirii”

O poveste complexă și intensă, despre dragoste, viață, prietenie, dar și despre durere. O recomand cu mare drag. Am primit cartea de la un bun prieten și eu la rândul meu am dăruit-o unei prietene pe care o consider genială.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cărțile nu sunt doar pentru inițiați. Lectura poate fi o plăcere pentru oricine, indiferent ce citește. PRESShub inițiază o rubrică nouă, în care adunăm volumele recomandate de cei care iubesc să citească și care vor să împărtășească descoperirile lor cu ceilalți.

Biblioteca PRESShub conține volume dintre cele mai diverse: de la literatură românească la fantasy internațional, de la eseistica intelectualilor de marcă români la cei mai populari autori străini, de la non-ficțiune la cele mai frumoase cărți despre cum să trăiești intens viața de zi cu zi. Nu contează suportul pe care este scrisă. Suntem deschiși spre toate domeniile. Contează doar să fie o carte bine scrisă.

Oricine poate face o recomandare. Chiar și dumneavoastră.

Dacă v-a plăcut o carte pe care ați citit-o, vă invităm să ne scrieți la redactie@presshub.ro, pentru a afla și prietenii Bibliotecii PRESShub de ce merită să o citească și ei.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rolul Facebook în manipulări electorale cu amintiri nostalgice comuniste

După anularea alegerilor prezidențiale de către Curtea Constituțională, Facebook...

Facebook’s Role in Electoral Manipulation Using Nostalgic Communist Memories

After the annulment of the presidential elections by the...

Judecătorul – avocat pentru Guvern, în procesul Danileț contra România

Un membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM ),...