Anchetă la Spitalul de Psihiatrie și de Siguranţă din Ștei. Acuzații grave: pacienți bătuţi, electrocutaţi şi legaţi de paturi | Bihoreanul

Data:

spot_img

Anchetă la Spitalul de Psihiatrie și de Siguranţă din Ștei. Acuzații grave: pacienți bătuţi, electrocutaţi şi legaţi de paturi. Oameni plini de vânătăi, saloane cu pardoseli şi pereţi degradaţi, saltele mucegăite, pături şi perne mizerabile.

Toate apar în imaginile dintr-un raport al Consiliului de Monitorizare a Implementării Convenției ONU, după o vizită în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranţă din Ștei.

Neregulile au intrat și în atenţia Parchetului Beiuş, care a declanşat o anchetă penală, precum şi a ministrului Sănătăţii, care şi-a trimis Corpul de control în teritoriu. „Unele probleme s-au remediat imediat. Pentru acuzele de violenţă am declanşat o anchetă disciplinară”, susţine managerul spitalului, Horia Miara.

Pacienți bătuţi, electrocutaţi şi legaţi de paturi

Patru zile au stat la Ştei, în perioada 17 – 20 septembrie a.c., inspectorii Consiliului de Monitorizare a Implementării Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, organism independent aflat în subordinea Parlamentului, creat pentru a supraveghea cum sunt tratate asemenea persoane şi dacă își pot exercita pe deplin drepturile în instituţiile de tip rezidenţial, publice sau private, în spitale şi secţii de psihiatrie. 

Citește și: Cumnatul fostului președinte al Camerei Deputaților are apartament în complexul Nordis din Mamaia

Inspecţia a demarat în urma unei sesizări primite pe 2 septembrie, în care se reclama că pacienţii spitalului ar fi bătuţi, electrocutaţi, chiar violaţi şi legaţi de paturi. Semnatarul era un orădean internat în mai multe rânduri acolo, Daniel Constantin Ivanov, notoriu după ce, în 2019, a lăsat o pungă cu fecale la sediul PNL şi a aruncat cu manifeste anti-politicieni în Piaţa Unirii, în timpul festivităţilor dedicate Centenarului eliberării Oradiei. 

Continuarea în Bihoreanul

Citește și: Cine sunt clienții Nordis din Mamaia, cea mai mare schemă imobiliară piramidală

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related