ANCHETĂ PENALĂ | Elevi şi profesori găsiţi în clase într-o şcoală privată, în ciuda restricțiilor

Data:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunţat că a declanşat cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce au găsit mai mulţi elevi şi profesori în sălile de clase ale unei şcoli private din municipiu.

Din cauza numărului mare de bolnavi de Covid-19, Oradea este în scenariul roşu, ceea ce înseamnă că toate unităţile de învăţământ din municipiu sunt închise, iar lecţiile pot continua doar online. La International School of Oradea, o unitate privată din oraş, regula a fost încălcată.

„În data de 3 noiembrie 2020, la unitatea de învăţământ International School of Oradea, cu sediul în municipiul Oradea, str. Armatei Române nr. 1F, nu au fost respectate prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bihor din 27.10.2020, în sensul că au fost organizate cursuri prin prezenţa fizică a elevilor în unitatea de învăţământ”, se arată în comunicat.

Procurorii au găsit în clase 32 de elevi cu vârste între 3 şi 9 ani, dar şi 12 angajaţi ai unităţii şcolare. BIHOREANUL a încercat să afle ce anume făceau elevii la şcoală şi de ce ISO nu a adoptat învăţământul de la distanţă, asemenea şcolilor publice, însă directorul Ahmet Dundar nu a răspuns apelului telefonic.

Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: