Andrei Giurgia, șef la Ateneul Național, este proprietarul unui apartament în stațiunea Sanremo | ReporterIS

Data:

spot_img

Andrei Giurgia, șef la Ateneul Național, este proprietarul unui apartament în stațiunea Sanremo. Potrivit declarației de avere, Giurgia deține 50% din apartamentul dobândit, parte prin donație, restul prin contract de cumpărare.


Deși ocupă încă din septembrie 2017 un post de conducere în cadrul Ateneului Național din Iași – șef Oficiu Film –, Andrei Giurgia a fost extrem de zgârcit în a completa declarații de avere, iar aceasta deși legea îl obligă.


Pe site-ul instituției, nu apare nici una, în timp ce pe cel al Agenției Naționale de Integritate figurează doar cele din 2019 și 2024.

În cea din urmă, surpriză: Giurgia a menționat că deține 50% dintr-un apartament cu suprafața de 40 metri pătrați în stațiunea italiană Sanremo.

Faimoasă pentru organizarea unui festival de muzică, stațiunea este și o destinație favorită pentru petrecerea vacanțelor. În România, soții Giurgia nu dețin proprietăți.


În declarația de avere a lui Giurgia este notat faptul că apartamentul este în parte donație, în parte cumpărat prin contract. Nu este menționat și deținătorul celeilalte jumătăți, dar, foarte probabil, este al soției sale, Corina.

Omerta protagonistului

Nu sunt detaliate sursele de bani prin care a fost achitat contractul de vânzare – cumpărare. Nu apare niciun contract de credit menționat, iar lipsa declarațiilor de avere anterioare, cu ajutorul cărora ar fi putut fi identificate modalități de plată pentru apartament, nu au permis REPORTER să poată găsi surse de finanțare pentru achiziția acestui imobil.


Citește și Sistemul sanitar ieșean, deficit sever de personal | Ziarul de Iași

Dar, apropo de potența financiară a familiei Giurgia, există indiciul veniturilor totale ale celor doi soți în 2023, anul următor intrării în posesia apartamentului de la Sanremo: circa 8.700 de lei lunar. De menționat că cei doi au un copil.

Andrei Giurgia nu a răspuns apelurilor REPORTER pentru a lămuri aceste aspecte legate și de poziția sa de angajat al unei instituții publice – Ateneul Național este subordonat Primăriei Municipiului Iași.

Citește continuarea în ReporterIS

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


(Sursa foto: ReporterIS)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related