Andrei Ursu, despre asasinarea tatălui său: „Sper ca Justiţia română să se mântuiască de frica Securităţii”

Data:

spot_img

Au trecut mai mult de 36 de ani de la asasinarea de către Securitate a disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, fără ca Justiția să-i fi făcut dreptate.

De peste 30 de ani, fiul său, Andrei Ursu, numit în decembrie 2021 director al Direcției Științifice a Institutului Revoluției Române, încearcă să scoată la lumină adevărul, să determine Justiția să recunoască implicarea Securității în această crimă.

În toți acești ani a fost însă martorul unor episoade de ignorare deliberată a probelor, de distrugere de acte, de tergiversare a anchetei, de exonerări ale vinovaţilor. Dosarul este acum la Înalta Curte de Justiție. Practic, aici e ultima speranță să se facă dreptate.

Citește și: Procesul torționarilor lui Gheorghe Ursu, aproape de final. Mărturii din dosarul torționarilor

Care este, de fapt, miza încercării de a menţine la întuneric adevărul în cazul Ursu? „Mare. Nu e vorba doar despre cazul Ursu şi cei doi securişti torţionari, de aceea au depus eforturile de mistificare, de tergiversare, de influenţare a Justiţiei.

Dacă în dosarul Ursu se stabileşte criminalitatea Securităţii, se creează precedentul, ceea ce înseamnă că vor fi repercusiuni pentru toate celelalte crime ale Securității. Sunt mii de victime şi sute de torţionari, potenţiali inculpaţi”, spune, în acest interviu, Andrei Ursu. Adăugând că speră ca şi Justiţia română să se mântuiască de frica Securităţii.

Interviul complet în Puterea a cincea.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Plângere la DNA împotriva lui Ciolacu pentru că nu a declarat zborurile la Monaco

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a anunțat că a depus...

Decizii atipice în dosarul omului de afaceri din Arad mort după explozia mașinii sale

Arestarea preventivă de către instanța supremă, la 3 ani...