miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterANI: Șefa APIA Argeș și-a angajat sora la APIA Argeș

ANI: Șefa APIA Argeș și-a angajat sora la APIA Argeș

Agenția Națională de Integritate a constatat conflictul de interese în cazul directoarei APIA Argeș, Mariana Pană, care și-a folosit funcția în interesul sorei sale, și a sesizat organele de urmărire penală. 

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, cu privire la posibila încălcare de către PANĂ MARIANA, Director executiv în cadrul Centrului Județean Argeș al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal.

Potrivit comunicatului remis astăzi de ANI, „în exercitarea atribuțiilor de serviciu aferente funcției de director executiv, persoana evaluată a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos de natură patrimonială pentru sora sa, prin emiterea și semnarea unei decizii, conform căreia, începând cu data de 25 noiembrie 2019, sora persoanei evaluate este numită în funcția publică de execuție de consilier superior la APIA Centrul Județean Argeș – Centrul Local Costești.

Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese penal, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Jurnalul de Argeșhttps://jurnaluldearges.ro
Publicaţia Jurnal de Argeş a fost înființată în 1994 membru BRAT membru al Clubului Român de Presă, membru fondator în Patronatul Presei Locale – ROMEDIA, membru fondator AOA Argeș (Asociația Oamenilor de Afaceri), membru al Camerei de Comert, Industrie și Agricultură Argeș.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE