Antipesedismul e în moarte clinică | Revista22

Data:

Antipesedismul e în moarte clinică. Situația e departe de a fi încurajatoare – la alegeri s-a furat pe rupte, PSD și PNL se vor pupa mâine acolo unde se scuipă de formă azi, iar USR nu mai are timp să se reinventeze, chiar dacă ar vrea.

Disperați că vor lua un scor sub 20%, liberalii au stat cu mâna întinsă la Ciolacu să le comaseze alegerile, să aibă liste comune la europarlamentare și să devanseze prezidențialele.

Au bătut temenele, au făcut promisiuni pentru marele plan Nicu & Marcel – liste și candidat comun la parlamentare și prezidențiale – iar acum, după ce s-au văzut cu sacii în căruță, sunt nerecunoscători și încearcă să-și ia cuvântul înapoi.

Citește și: Cum se schimbă educația în era digitală. Profesorul nu mai este singura sursă de informare | INTERVIU

Normal că pesediștii le bat obrazul, iar Ciolacu e de-a dreptul turbat: nu vrea să candideze la prezidențiale decât în septembrie. Îi e frică.

Ciolacu mizează că primarii liberali nu se vor mobiliza

De două săptămâni încoace, subiectul a fost întors pe toate fețele până la saturație. Se desprind câteva concluzii: Ciolacu mizează că primarii liberali nu se vor mobiliza în septembrie, hălăduind încă prin vacanțe, în timp ce ai lui vor fi cu arma la picior. Chestie de disciplină de partid.

În al doilea rând, lui Ciolacu îi este frică să intre în turul al doilea cu Ciucă, plecând de la ideea că, așa cum s-a întâmplat mereu, electoratul de dreapta va strânge rândurile și va vota anti-PSD.

Dacă în cursă intră și Mircea Geoană, atunci lucrurile se complică mult, totul devine imprevizibil.

Planurile partidelor pornesc însă de la niște premise parțial greșite și ele țin în primul rând de calitatea candidaților și de dispariția faliei dintre PSD și PNL.

Sondajele nu sunt de parte lui Ciolacu

Sondajele îl arată pe Ciolacu sub scorul PSD, asta pentru că totuși parte din propriul electorat îl vede așa cum este: un șmecher fără școală din categoria Dragnea – Dăncilă, care crede că o țară se poate conduce doar cu populisme.

Citește și: România nu îndeplinește condițiile necesare pentru a trece la moneda euro

La nivel de reprezentare externă, Ciolacu este o catastrofă, nu știe limbi străine, este urechist în materie, nu prea deștept ca să compenseze și are prestanța unui covrigar din Buzău.

Chiar dacă Ciolacu va reuși să obțină în primul tur procentele partidului, în turul al doilea ar putea avea probleme mari. Dar asta nu înseamnă că nu ar putea să câștige, pentru că intervine factorul Ciucă.

Continuarea în Revista22

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Știri și dureri de cap | Revista22

Știri și dureri de cap. Raportul Digital News pe...

Alegeri cu final așteptat | Revista22

Alegeri cu final așteptat. La drept vorbind, ne așteptam...

Noël Bernard, mentorul meu

Invitat la Gala Mentor*, organizată la Cluj-Napoca de Fundația...

România roșie cu picățele galbene | Revista22

România roșie cu picățele galbene. Deși previzibile, rezultatele alegerilor...