Răzvan Zvorișteanu, antreprenor ieșean, a povestit experiența sa ca pacient după ce a stat 54 de zile internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, operat de tumoră pe creier și diagnosticat cu COVID-19.
Spune că diagnosticul primit l-a tulburat pentru că în ziua în care a ajuns la spital fusese la muncă, la birou, la fel ca într-o zi normală. „Sunt o persoană foarte activă și nu este tocmai plăcut să afli că este vorba despre o tumoră pe creier în condițiile în care până în ziua respectivă nu s-a manifestat deloc”, a povestit Răzvan Zvorișteanu.
Bărbatul a ajuns la spital, în Urgențe, după o criză de tensiune. A trecut prin mai multe investigații, mai întâi cardiologice, însă medicii au concluzionat că ar fi o problemă neurologică, astfel că a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie.”
„A fost și un șoc. Nu e tocmai plăcut să afli că dintr-o dată te trezești cu o tumoră, însă am preferat să accept diagnosticul și faptul că trebuie să trec printr-o experiență chirurgicală ceva mai dificilă”, a completat bărbatul.
Își amintește că imediat după operație, atunci când abia se trezea din anestezie și era dus către secția de Anestezie și Terapie Intensivă pentru a se recupera, că a început să râdă fiind surprins că după o astfel de intervenție nu și-a pierdut memoria și nici nu avea dureri.
„Ajuns la ATI am rămas impresionat de patul ân care am stat, care se adapta după toate pozițiile pe care le lua pacientul, iar în mica discuție cu medicul de acolo, acesta a zis că a costat 40.000 de euro, ceea ce mi s-a părut «wow». Deși am stat în el aproape 24 de ore, mi-a rămas în minte pentru că i-am aflat valoarea”, a mai spus Răzvan Zvorișteanu.
Pe medicul de care a fost operat, dr. Lucian Eva, care este și managerul spitalului, l-a cunoscut abia după două săptămâni și spune că i se părea ciudat să nu îl cunoască pe cel care a reușit să îi îndepărteze tumora.
Acum, la mai multe săptămâni distanță de la externare, antreprenorul și-ar dori să ajungă cât de poate de rar la spital, însă în semn de mulțumire față de personalul medical care a avut grijă de el a donat împreună cu Asociația „Totul este posibil” mai multe materiale sanitare și spune că va mai continua atunci când va fi nevoie.
Despre redacția informală #CovRoMd
Rețeaua informală #CovRoMd cuprinde 27 de publicații de nivel local, regional, național, reprezentate de PressHub: Express de Banat (Caraș-Severin, Timiș), Mesagerul de Sibiu (Sibiu), Monitorul de Cluj (Cluj), Alba24.ro(Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Timiș), Gazeta de Dimineață (Hunedoara), Argeșul Online (Argeș), Epoch Times Romania (național),Monitorul de Botoșani (Botoșani), Oradea Press (Bihor), eBihoreanul(Bihor), Átlátszó Erdély (Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Satu Mare, Mureș), Revista 22 (national level), Zi de Zi (Mureș), Jurnalul Văii Jiului (Hunedoara), Arad24.net (Arad), Banatul Azi (Timiș, Arad, Caraș-Severin), inRoman.ro (Neamț), Resita.ro(Caraș-Severin), Liber în Teleorman (Teleorman), Info Sud-Est(Tulcea, Constanța), Jurnalul de Argeș (Argeș), Crișana (Bihor), Transilvania Reporter (Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Gazeta de Sud (Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași (Iași) și Vrancea24 (Vrancea).
La nivel european, rețeaua include partenerul EURACTIV.ro (parte a rețelei pan-europene EURACTIV, prezentă în 14 țări, cu sediul central la Bruxelles), la nivelul Republicii Moldova, report.md, și, la nivelul unei comunități de 5,6M de utilizatori în România și 1M în diaspora românească, HotNews.ro, prin platforma de dezbateri interactive, LIVE VIDEO #deladistanță.