Antreprenorul turc va lucra într-un ritm susținut pe Valea Oltului, pe perioada restricțiilor de circulație de pe DN7 | Argeșul Online

Data:

Antreprenorul turc va lucra într-un ritm susținut pe Valea Oltului, inclusiv sâmbăta și duminica, a declarat Cristian Pistol, directorul General al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).


Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a dat azi asigurări că antreprenorul turc va lucra zi și noapte, pe perioada în care circulația rutieră pe DN7 Valea Oltului e închisă.

Lucrări în ritm susținut, pe perioada restricțiilor de circulație


„Antreprenorul m-a asigurat că se va lucra într-un ritm susținut, zilnic între orele 6 și 20, cu două pauze de 30 de minute pentru a se asigura tranzitul riveranilor. Pentru finalizarea lucrărilor în termenul asumat, se va lucra inclusiv sâmbăta și duminică”, a transmis Cristian Pistol.


El se referea la sectorul de drum dintre Boița și Lazaret. Acesta este parte a lotului 2 al autostrăzii Pitești-Sibiu, cel cuprins între Boița și Cornetu (31,33 km).


Citește continuarea în Argeșul Online


Circulația rutieră se va închide pe DN7 Valea Oltului timp de o lună, în perioada 8 iulie – 9 august, pe timpul zilei, potrivit unui anunț făcut acum două zile de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. În această perioadă se va putea circula doar noaptea.

Citește și Circulația pe DN7 Valea Oltului se închide din cauza lucrărilor la autostrada Pitești – Sibiu | Argeșul Online

Restricția de circulație este necesară ca urmare a lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu. Potrivit autorităților, pe un lot de autostradă este necesară defrișarea pădurii.

Lucrările nu se pot face sub trafic


„Aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic, ar pune în pericol viața celor care trec prin zonă (…) Din 8 iulie până pe 9 august vor fi făcute aceste lucrări care sunt foarte necesare pentru autostrada Sibiu Pitești (…) Nu există alte variante. Vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.


Valea Oltului este unul dintre principalele drumuri care fac legătura cu vestul țării, iar reprezentanții Companiei de Drumuri spun că dacă drumul nu ar fi închis, riscul producerii de accidente ar fi foarte mare.
Alternativa, cu trenul

CFR Călători „adaptează” capacitatea trenurilor pe ruta Râmnicu – Vâlcea – Sibiu


Între timp, CFR Călători a anunțat vineri că va „adapta capacitatea de transport feroviar de călători pe ruta Râmnicu – Vâlcea – Sibiu”, ca urmare a lucrărilor de pe Valea Oltului.


„CFR Călători pune nevoile de călătorie ale pasagerilor pe primul plan și ia măsuri operative pentru creșterea capacității de transport feroviar de călători. Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă planificarea din timp a călătoriei, inclusiv cumpărarea legitimaţiilor de călătorie”, a transmis compania, printr-un comunicat de presă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


(Sursa foto: Facebook/CNAIR)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related