Anul aproape ratat al președintelui Biden: Retragerea haotică din Afganistan, gestionarea greșită a pandemiei, inflația galopantă, criza de la frontiera sudică

Data:

Planul Build Back Better al președintelui Joe Biden, principala inițiativă legislativă a Casei Albe, pare că va fi abandonat complet de actuala administrație de la Washington, după ce senatorul democrat Joe Manchin a anunțat duminică că nu va vota pentru proiectul ce prioritizează sistemul social și schimbările climatice.

Este un pas înapoi semnificativ pentru președintele Biden, care se adaugă la lista, din ce în ce mai lungă, a eșecurilor sale din primul an în fruntea Statelor Unite. Un an dezamăgitor pentru liderul democrat, care a ajuns la putere promițând o întoarcere la moderație, competență și profesionalism, după perioada haotică a președintelui Donald Trump.

Un proiect respins

Senatorul Manchin a declarat la „Fox News Sunday” că nu va vota pentru proiectul „mamut” al președintelui Biden privind clima și cheltuielile sociale, eliminând, în esență, principala prioritate legislativă a Casei Albe.

„Nu pot vota pentru a continua cu această lege, pur și simplu nu pot. Am încercat tot ce este uman posibil, nu pot ajunge acolo,” a spus Manchin.

Refuzul lui Joe Manchin de a susține proiectul lui Biden este, susțin analiștii americani, ultimul cui bătut în coșciugul acestei inițiative legislative de aproape 2 triliarde de dolari care a provocat discuții continue pe scena politică americană în ultimele luni și a dus la lupte crâncene între extrema stângă din Partidul Democrat și moderații din formațiunea liberală.

Promovat inițial cu un cost de 3.5 trilioane de dolari, Build Back Better a fost promovat de Casa Albă drept o colecție de programe de educație și de sprijin pentru familiile din clasele mici și mijlocii, precum și noi măsuri de combatere a schimbărilor climatice: educație timpurie, educație universală, educație universitară de doi ani finanțată de guvern, concedii de maternitate și medicale plătite, o extindere a asigurărilor de sănătate guvernamentale, cheltuieli de mediu și creșteri de impozite pentru corporații și bogați care vor fi folosite pentru plata acestor proiecte.

Analiza integrală poate fi citită în G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor iraniene? | Aktual24

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor...

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește la Iași | Ziarul de Iași

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...