miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterApare un nou vaccin în România din luna aprilie!

Apare un nou vaccin în România din luna aprilie!

Un alt vaccin va începe să fie livrat în România, din luna aprilie. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, confirmă acest aspect și susține că cel de-al patrulea vaccin împotriva Covid-19 va ajuta la intensificarea luptei cu pandemia.

Agenţia Europeană a Medicamentului a primit săptămâna trecută cererea oficială pentru autorizarea condiţionată a vaccinului anti-COVID produs de compania Johnson&Johnson. Studiile desfășurate până în prezent de companie arată că vaccinul are o eficacitate globală de 66%.

În cadrul etapei de testare clinică au participat circa 44.000 de voluntari. Nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronaviruslui. Acest vaccin, care este administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii, conform concluziilor studiilor clinice.

Avantajul major al noului vaccin e acela că va fi administrat într-o doză unică.

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinul nou va fi autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului. Potrivit oficialului, serul are o eficacitate foarte ridicată și e nevoie doar de o singură doză de administrare

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE